Μάχη «στήθος με στήθος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Μάχη «στήθος με στήθος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,6% για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research - Παραμονή στο Ευρώ θέλει το 76,9% των ερωτηθέντων.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να «κονταροχτυπιούνται», άλλες φορές με το κόμμα της κυβέρνησης να βρίσκεται μπροστά και άλλοτε με αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες οι δημοσκοπήσεις πάντως δεν δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να ξεπερνά το 1%.

Έτσι, νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, φέρνει τη ΝΔ μπροστά με οριακό προβάδισμα 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, ενώ σταθερή παραμένει στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7,9%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,4%.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό αξίωμα, με ποσοστό 45,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32,3%, ενώ το 20,2% απαντά «Κανένας».

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων (46,6%) που απάντησε πως θα ήθελε τον σχηματισμό ενός νέου, κοινού πολιτικού κόμματος από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ως τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, το 56,6% των πολιτών τάσσεται υπέρ του «να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση Σαμαρά» και το 38,5% «να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογές».

Τέλος, σε ερώτημα περί παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ή επιστροφής στη δραχμή, ποσοστό 76,9% επιλέγει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ενώ ποσοστό 16,7% προτιμά την επιστροφή στη δραχμή.

Διαβάστε ακόμη: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση