Μάικλ Αβενάτι: Ο Μάικλ Κόεν έχει ηχογραφήσει περισσότερες συζητήσεις με τον Τραμπ

Μάικλ Αβενάτι: Ο Μάικλ Κόεν έχει ηχογραφήσει περισσότερες συζητήσεις με τον Τραμπ
epa06673918 Stormy Daniels (Stephanie Clifford) speaks to the press, as her attorney Michael Avenatti looks on, outside of federal court after a hearing involving President Donald J. Trump's long-time personal attorney Michael Cohen in New York, New York, USA, 16 April 2018. Cohen's hotel room, apartment and office were raided last week by federal authorities reportedly as part of an investigation into possible bank fraud, wire fraud and campaign finance violations. EPA/PETER FOLEY

Στο ηχογραφημένο υλικό, που εντοπίστηκε σε συσκευές επικοινωνίας και υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Κόεν, ο Τραμπ μιλάει για μία πληρωμή ενός πρώην μοντέλου του Playboy.

Ο Μάικλ Αβενάτι, ο δικηγόρος της πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς στην μήνυσή της κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Μάικλ Κόεν έχει καταγράψει περισσότερες από μία συζητήσεις με τον Τραμπ. Ο Αβενάτι ισχυρίζεται ότι γνωρίζει «την ουσία» των συζητήσεων αυτών, μεταδίδει το ABC News.

«Γνωρίζω την ουσία μερικών από αυτές τις συζητήσεις», δήλωσε ο Αβενάτι στον παρουσιαστή Τζορτζ Στεφανόπουλο της εκπομπής «This Week» του ABC News.

Η εφημερίδα The New York Times ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε στην ύπαρξη μιας ηχογραφημένης συζήτησης μεταξύ του (τότε) προεδρικού υποψηφίου Τραμπ και του Κόεν, που ήταν προσωπικός δικηγόρος του, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στο ηχογραφημένο αυτό υλικό, το οποίο εντοπίστηκε από την κατάσχεση που έκαναν οι αρχές σε προσωπικές συσκευές επικοινωνίας και υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ο Κόεν, ο Τραμπ μιλάει για μία πληρωμή σε σχέση με το πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ. Η ΜακΝτούγκαλ από την πλευρά της, είπε ότι είχε μία «ρομαντική σχέση» 10 μηνών με τον Τραμπ.

Τον Μάρτιο του 2018, η ίδια, κατέθεσε μήνυση με στόχο την ακύρωση ενός συμβολαίου που είχε υπογράψει με την εταιρία American Media Inc. (ΑΜΙ), που είναι η μητρική εταιρία της εφημερίδας ταμπλόιντ The National Enquirer. Η ΑΜΙ αγόρασε τα δικαιώματα της ιστορίας της ΜακΝτούγκαλ για το ποσό των 150.000 δολαρίων, τον Αύγουστο του 2016. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η ΜακΝτούγκαλ, συμφώνησε να γράφει σχόλια για την AMI, αλλά και να εμφανίζεται στα εξώφυλλα των περιοδικών για την φυσική κατάσταση (fitness) που εκδίδει η ίδια εταιρία.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε η ΜακΝτούγκαλ, η ΑΜΙ συνωμότησε με τον Τραμπ και τον Κόεν «ν’ αγοράσει την ιστορία χωρίς να την εκδώσει, καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Ντέιβιντ Πέκερ ήταν στενός φίλος του Τραμπ. Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στον χώρο των αμερικανικών ΜΜΕ ως “catch and kill”».

Η μήνυση της ΜακΝτούγκαλ εξετάστηκε τον Απρίλιο.

Ο Τραμπ μέσω εκπροσώπων του, έχει αρνηθεί τον ισχυρισμό της ΜακΝτούγκαλ ότι οι δύο τους είχαν σχέση. Τον Φεβρουάριο, ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο ABC News, «Αυτή είναι μία παλιά ιστορία και είναι κυρίως μία κατασκευασμένη είδηση. Ο πρόεδρος δηλώνει ότι ποτέ δεν είχε σχέση με την ΜακΝτούγκαλ».

Παρά το γεγονός ότι ο Αβενάτι έχει ισχυριστεί ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συζητήσεις του Τραμπ, ο ισχυρισμός του, δεν έχει επιβεβαιωθεί. «Εάν κάνω λάθος για την ύπαρξη των ηχογραφήσεων», δήλωσε ο Αβενάτι στην εκπομπή «This Week» «τότε, γιατί δεν έχουμε τον κ. Τραμπ ή τους δικηγόρους του να βγουν σήμερα, τώρα, μπροστά και να ισχυριστούν ότι δεν υπάρχουν άλλες ηχογραφήσεις».

Ένας δικηγόρος του Κόεν, ο Μπρεντ Μπλέικλι δήλωσε ότι ουδέποτε, ο ίδιος ή ο πελάτης του «παρείχε κάποια πληροφορία στον κ. Αβενάτι ή έχουν συνεργαστεί με οποιοδήποτε τρόπο με τον κ. Αβενάτι ή έχουν κάποιο ενδιαφέρον συνεργασίας με τον ίδιο, για την πρόκληση ζημιάς στον πρόεδρο Τραμπ».

«Τα ζητήματα του κ. Κόεν δεν θα τεθούν στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, αλλά στην αίθουσα του δικαστηρίου», τόνισε ο Μπλέικλι που εκπροσωπεί τον Κόεν στην υπόθεση της Ντάνιελς.

«Όλες οι πληροφορίες που κατάσχεσε το FBI δεν είναι μυστικές», δήλωσε ο Αβενάτι υπερασπιζόμενος τον ισχυρισμό του. «Ο μόνος τρόπος που θα ήταν μη αποδεκτό να τις έχω, είναι από το FBI ή από κάποιο στέλεχος στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Υπάρχει μία σειρά άλλων τρόπων, με τους οποίους θα μπορούσα να πάρω αυτές τις πληροφορίες… Θα μπορούσα να τις είχα λάβει από τον Μάικλ Κόεν, θα μπορούσα να τις είχα λάβει από τον δικηγόρο του, θα μπορούσα να τις είχα λάβει από άλλους», τόνισε ο Αβενάτι

Πηγή: ABC News