Μακρόν: «Καταστροφικές» οι επιδόσεις του «Εθνικού Συναγερμού» της Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μακρόν: «Καταστροφικές» οι επιδόσεις του «Εθνικού Συναγερμού» της Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
epa07308659 French President Emmanuel Macron speaks during the signing of a new France-German friendship treaty in Aachen, Germany, 22 January 2019. President Macron and Chancellor Merkel sign a new friendship treaty, intended to supplement the 1963 Elysee Treaty, pledging to provide deeper economic and defense ties and commitment to the EU. EPA/FRIEDEMANN VOGEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάχη «στήθος με στήθος» αναμένεται να δωθεί μεταξύ των γαλλικών κομμάτων στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

O πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε “καταστροφικές” τις επιδόσεις του κόμματος της Μαρίν Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την τελευταία πενταετία, εντείνοντας τις επιθέσεις του εναντίον της γαλλικής ακροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών της επόμενης εβδομάδας.

“Δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) είναι και πάλι ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών”, είπε ο Μακρόν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπιαρίτς.

Υπενθυμίζοντας ότι το Εθνικό Μέτωπο είχε κερδίσει τις ευρωεκλογές πριν από πέντε χρόνια, σημείωσε ότι οι βουλευτές του “καταψήφισαν κάθε πρόταση που υποστήριζε η Γαλλία”. “Σε όλα τα ζητήματα, ο απολογισμός τους είναι καταστροφικός για τη χώρα και την Ευρώπη”, τόνισε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Εθνικός Συναγερμός και το κόμμα LREM του Μακρόν θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP