«Μάλλον απίθανη η πλήρης ανάκαμψη του Σουμάχερ»

«Μάλλον απίθανη η πλήρης ανάκαμψη του Σουμάχερ»

Ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η κατάσταση του πιλότου της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, είναι σχεδόν απίθανο να επανέλθει πλήρως, σύμφωνα με Αμερικανούς νευρολόγους.

Ο Δρ Τίπου Αζίς, καθηγητής νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , δεν συνδέεται άμεσα με τη φροντίδα του Σουμάχερ, ωστόσο εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του πιλότου. Με δηλώσεις του στη Βρετανική Express αναφέρει: «Δεν αποτελεί καλό οιωνό, το γεγονός ότι δεν έχει ξυπνήσει ακόμα. Σημαίνει ότι η ζημιά ήταν εξαιρετικά σοβαρή και ότι η πλήρης ανάκαμψη είναι μάλλον απίθανη».

Επισημαίνει μάλιστα ότι κανονικά, οι γιατροί προσπαθούν κάθε λίγες ημέρες να συνεφέρουν τον ασθενή από το κώμα και το γεγονός ότι στην περίπτωση του Σουμάχερ καθυστέρησαν τόσο πολύ είναι μάλλον ανησυχητικό.

Αν και η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα και οι γιατροί άρχισαν να μειώνουν σταδιακά τα ηρεμιστικά για να τον ξυπνήσουν, τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να είναι τα επιθυμητά. Ωστόσο, η αντιπρόσωπός της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ δήλωσε ότι «η φάση της αφύπνισης μπορεί να είναι μακρά».

Διαβάστε ακόμη: Συνεχίζεται η διαδικασία «αφύπνισης» του Σουμάχερ