Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η γυναίκα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Η γυναίκα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας ρίγη χαρά και συγκίνησης όχι μόνο στους οπαδούς του αλλά και στην οικογένειά του.

Είναι παντρεμένος με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι με την οποία έχουν αποκτήσει 3 παιδιά, η οποία τον βοήθησε όλο το διάστημα της δύσκολης προεκλογικής περιόδου, χρησιμοποιώντας το Twitter για να κοινοποιεί καθημερινά όλα τα σχόλια που τον στήριζαν, ενώ έκανε και retweet αυτά του συζύγου της.

Άλλη μια απόδειξη πως πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Λίγο καιρό πριν δήλωσε από την Καστορία όπου βρισκόταν: «Ο Κυριάκος έχει πολλούς φαν στην Καστοριά. Πιστεύω ότι θα κερδίσει, γιατί είναι ο μόνος που έχει την ικανότητα να διαχειριστεί σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα την κατάσταση. Έχει τις γνώσεις που απαιτούνται, έχει το πρόσωπο και το ήθος που χρειάζεται. Πιστεύω ότι είναι ο καταλληλότερος».

Αμέσως μάλιστα μετά την νίκη του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στις κάμερες: «Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου… Στην Μαρέβα, στην Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στην Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ».

Ποια είναι όμως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι; Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και έχει καταγωγή από την Αίγυπτο και τη Βαρσοβία ενώ η γιαγιά της, Μαίρη Άνταμς, προέρχεται από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γνωρίστηκαν πριν από 20 περίπου χρόνια στο Χάρβαρντ και αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης το 1997 στην Αγία Ειρήνη, στην Πλάκα.

Μετά από λίγους μήνες ήρθε στον κόσμο και η Σοφία, ενώ αργότερα απέκτησαν άλλα δυο παιδιά, τον 17χρονο σήμερα Κωνσταντίνο και τη 12χρονη Δάφνη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας η σχέση τους δεν έγινε αμέσως αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη και μάλιστα δημιουργήθηκαν και πολλές συγκρούσεις μεταξύ τους.

Η ίδια εργάστηκε για 12 χρόνια ως στέλεχος της Deutsche Bank ενώ σήμερα είναι συνιδρύτρια της ελληνικής εταιρείας Zeus + Dione, είναι συλλέκτρια έργων τέχνης, αγαπά την όπερα, λατρεύει τη γυμναστική Pilates και μιλά Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Τουρκικά. Όσον αφορά στο προσωπικό της στυλ, αυτό είναι κλασικό, κινείται σε ασφαλείς γραμμές και φόρμες και αγαπημένα της χρώματα είναι το μαύρο και το λευκό.

Η Μαρέβα και ο Κυριάκος έμειναν χωριστά για 5 ολόκληρα χρόνια, όμως επανασυνδέθηκαν. Ο ίδιος, λίγο καιρό πριν όπου εμφανίστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon, τόνισε: «Κάθε οικογένεια και κάθε σχέση θα περάσει από δυσκολίες, κάποιες αντέχουν, κάποιες βάζουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και κάποιες δεν αντέχουν. Περάσαμε με τη Μαρέβα μια μεγάλη δυσκολία, βρεθήκαμε χώρια για πέντε χρόνια, δεν χωρίσαμε, δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, ήμασταν σε διάσταση. Είχαμε πάντα μια καλή σχέση και νομίζω ότι και οι δύο θέλαμε να κοιτάξουμε μπροστά και να ξαναβρεθούμε. Υπήρχε συναίσθημα, βαθιά αγάπη και εκτίμηση, μερικές φορές ο χρόνος μπορεί να κάνει θαύματα».

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Παρ’ ότι τα πέντε αυτά χρόνια ήταν δύσκολα και για τα παιδιά, τώρα είμαστε πιο καλά από ό,τι ήμασταν γιατί καταλάβαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, μπήκαμε ο ένας στη θέση του άλλου και η οικογένειά μας ξαναβρήκε μια πολύ όμορφη ισορροπία. Υπάρχουν σχέσεις στη ζωή για τις οποίες αξίζει να δώσεις και δεύτερη και τρίτη ευκαιρία, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Για ‘μενα πάνω από όλα είναι τα παιδιά μου, η σύζυγός μου και η δικιά μας οικογενειακή ηρεμία, η πολιτική είναι πολύ σημαντική, αλλά έρχεται λίγο μετά την οικογένεια».

Πηγή: peoplegreece.com