Marketing Greece: Δέκα χρόνια επιτυχούς προβολής του brand “Ελλάδα”

Marketing Greece: Δέκα χρόνια επιτυχούς προβολής του brand “Ελλάδα”
(Ξένη Δημοσίευση) Άποψη της Ακρόπολης . Στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής προβολής βρέθηκε ο προορισμός της Αθήνας στις 19 και 20 Απριλίου, μέσω της διοργάνωσης του 7ου Travel Trade Athens. Συνολικά 147 εκπρόσωποι από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχαν φέτος διαδικτυακά στη διοργάνωση-θεσμό, που υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ), Τρίτη 20 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/Gravanis Thomas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Marketing Greece γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας της και έκανε μια αναδρομή στις κινήσεις-ορόσημο που βοήθησαν στην ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού brand.

Συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Marketing Greece, είχε η διοίκηση του οργανισμού. Έχοντας διανύσει μια εξαιρετικά δυναμική δεκαετία και διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό στιγμές, η εταιρεία κατάφερε να συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος προβολής, διαχείρισης της εικόνας και επικοινωνίας των ελληνικών προορισμών.

“Αισθάνομαι περήφανη για τον τρόπο που υποστηρίξαμε και αναδείξαμε το ελληνικό τουριστικό brand. Τα δέκα χρόνια λειτουργίας της Marketing Greece είναι μια αφορμή για να ρίξουμε φως στις επιτυχίες και τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα. Αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να αλληλεπιδρούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Φτάσαμε να συνεργαζόμαστε με 10 από τις 13 περιφέρειες, με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, τις τουριστικές ενώσεις, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις τουριστικές και μη» δήλωσε η Ιωάννα Δρεττα, CEO της Marketing Greece.

Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece
Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece

Πρόσθεσε ότι το βασικό motto του οργανισμού παραμένει ότι κάνει βουτιά στην ταυτότητα των ελληνικών τουριστικών προορισμών αναδεικνύοντας ακόμη και αυτούς που δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμοι.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, ο οποίος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν υπενθύμισε ότι η εταιρεία δημιουργήθηκε σε μια πολύ άσχημη στιγμή για τη χώρα το 2012, όπου η οικονομική ύφεση ήταν στο peak της και έκτοτε έχει καταφέρει να διαχύσει γνώση σε όλη την Ελλάδα.

«Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αν λάβουμε υπόψη ότι ένας τομέας που έκλεισε και σταμάτησε τη δραστηριότητα του, επανήλθε μόλις σε δυο χρόνια στα επίπεδα που ήταν προ πανδημίας. Η Marketing Greece έκανε στρατηγικές συνεργασίες που είναι η παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Ο ελληνικος τουρισμός έχει ένα εργαλείο παρά πολύ χρήσιμο στα χέρια του και πρέπει να το αξιοποιήσει σωστά» κατέληξε ο κ. Ρέτσος.

Από την πλευρά της η Αγάπη Σμπώκου, Πρόεδρος της Marketing Greece έκανε λόγο για γενναία και σωστή απόφαση να προχωρήσουν το project σύστασης της εταιρείας με καθαρά ιδιωτικά κεφαλαία. «Ο επιχειρηματικός κόσμος πίστεψε στο όραμα μας. Όταν οι άνθρωποι λειτουργούν με σεβασμό απέναντι στα χρήματα που έχουν στα χέρια τους μπορούν να γίνουν θαύματα. Λειτουργήσαμε με τη λογική μιας startup, όμως αποδείξαμε ότι τα πράγματα μπορούν να προχωρήσουν».

Το δικό του στίγμα έδωσε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης τονίζοντας πως στο Ελευθέριος Βενιζέλος προσπαθούν να είναι κάτι παραπάνω από αεροδρόμιο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

«Μιλάμε για ένα εργαλείο για την προώθηση των προϊόντων και των προορισμών της χώρας και για μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται και κινούμαστε σε μια πολύ καλή κατεύθυνση για το μέλλον της χώρας» ανέφερε ο κ. Παράσχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: