Οι μαρτυρικές ώρες των ομήρων στα «χέρια» των τζιχαντιστών

Οι μαρτυρικές ώρες των ομήρων στα «χέρια» των τζιχαντιστών

O OHE καταγγέλλει «τις σφαγές αμάχων» από το Ισλαμικό Κράτος.

Άλλη μια απάνθρωπη πράξη των τζιχανιστών του Ισλαμικού κράτους έφερε στο φως της δημοσιότητας η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του εντύπου η ακραία ισλαμιστική οργάνωση, που εκτέλεσε δι’ αποκεφαλισμού τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ,υπέβαλαν σε τέσσερις ακόμα ομήρους που κρατούνται αιχμάλωτοι το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

Πηγές που έχουν εργαστεί για την απελευθέρωση αυτών των ομήρων επιβεβαίωσαν την είδηση στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέροντας ότι τουλάχιστον ένας από τους ομήρους πέρασε το φριχτό βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού.

«Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν», είπε μια πηγή που γνώρισε τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ ζητώντας να μην κατονομαστεί. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Φόλεϊ κατά τη διάρκεια της ομηρίας από τους τζιχαντιστές στη Συρία είχε επανειλημμένα υποβληθεί σε αυτό το βασανιστήριο.

Η τεχνική του εικονικού πνιγμού χρησιμοποιήθηκε από την αμερικανική CIA κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων υπόπτων που κρατούνταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001. Η CIA είχε συλλάβει δεκάδες άτομα ύποπτα για διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, και είχε χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους βασανιστηρίων, όπως η στέρηση ύπνου και ο εικονικός πνιγμός.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν κατήγγειλε τις σφαγές αμάχων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

«Όλες οι μεγάλες θρησκείες αγαπούν την ειρήνη και την ανεκτικότητα», δήλωσε κατά την Έκτη Διάσκεψη της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε)», το οποίο αποκαλείται πλέον απλώς Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο Μπαν.

«Κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων», δήλωσε ακόμη ο γενικός γραμματέας.

Φημισμένο για την ωμότητα του, το Ισλαμικό Κράτος, μια σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση που γεννήθηκε το 2006 στο Ιράκ με άλλο όνομα και επανεμφανίσθηκε σε πλήρη ισχύ το 2013 μεσούντος του πολέμου στη Συρία, κήρυξε στα τέλη Ιουνίου την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στις περιοχές που κατέκτησε στη χώρα αυτή και στο Ιράκ.

Αφού κατηγορήθηκε για αποκεφαλισμούς, διώξεις και σταυρώσεις, εκτέλεσε την Τετάρτη και την Πέμπτη περισσότερους από 160 σύρους στρατιώτες στην επαρχία Ράκα (βόρεια Συρία) την οποία ελέγχει, σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για «εθνοτικές και θρησκευτικές εκκαθαρίσεις» και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα.

Διαβάστε ακόμα:

Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατά του Άσαντ πέτυχε το «Ισλαμικό Κράτος»

Μέτρα κατά των υποψηφίων τζιχαντιστών σχεδιάζει η Βρετανία

Λύτρα 100 εκατ. ευρώ ζητούσαν οι απαγωγείς του Τζέιμς Φόλεϊ