Έλον Μασκ προς Τζεφ Μπέζος: Συγχαρητήρια, αλλά…

Έλον Μασκ προς Τζεφ Μπέζος: Συγχαρητήρια, αλλά…
Elon Musk, Chief Executive of Tesla Motors and SpaceX, speaks during the Reuters Global Technology Summit in San Francisco June 18, 2013. REUTERS/Stephen Lam (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY TRANSPORT) - RTX10SPG

Με έναν δικό του τρόπο συνεχάρη ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla τον Τζεφ Μπέζος.

Αφότου η εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος κατάφερε την Τετάρτη να εκτοξεύσει και να προσγειώσει με επιτυχία την επαναχρησιμοποιούμενη ρουκέτα της, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Τζεφ Μπέζος στην κούρσα του διαστήματος, έσπευσε να τον συγχαρεί.

«Συγχαρητήρια στον Τζεφ Μπέζος και στην ομάδα της Blue Origin για τη επιτυχή εκτόξευση της ρουκέτας τους», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Έλον Μασκ, όμως δεν έμεινε εκεί. Φρόντισε αμέσως να ξεκαθαρίσει μέσω επόμενου «τιτιβίσματός» του πως τα σχέδια της δικής του εταιρείας, τη SpaceX, είναι πολύ πιο φιλόδοξα και μεγαλεπίβολα.

«Είναι, όμως, σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε μεταξύ «χώρου» και «τροχιάς», προσέθεσε ο Έλον Μασκ και επισύναψε έναν σχετικό σύνδεσμο. Ο Μασκ υποστηρίζει πως έξι ρουκέτες της εταιρείας του κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις πτήσεις τους και να προσγειωθούν επιτυχώς. Μάλιστα, φρόντισε να κάνει το σχετικό σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon και της Blue Origin, πάντως, δεν απάντησε. Άλλωστε, σε αντίθεση με τον Έλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει το Twitter μόνο μία φορά στη ζωή του και αυτή ήταν την Τρίτη για να ανακοινώσει την επιτυχή εκτόξευση της ρουκέτας.

Μέσω Twitter ο Έλον Μασκ φρόντισε να μας ενημερώσει επίσης πως το SpaceShipOne, κέρδισε βραβείο το 2004 στέλνοντας επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα δύο φορές μέσα σε 14 ημέρες, φτάνοντας σε ακόμα μεγαλύτερο υψόμετρο.