Μαζικά πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την επιστολή Σεντένο

Μαζικά πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την επιστολή Σεντένο
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντησή του με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Για «παραμύθι του Αλέξη Τσίπρα» κάνει λόγο η ΝΔ. «Το μνημόνιο ονομάζεται πια “εργαλείο” αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

 

«Με αυτή την επιστολή ο κ. Μάριο Σεντένο καταρρίπτει το νέο παραμύθι του Αλέξη Τσίπρα περί καθαρής εξόδου» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα βρίσκεται σε ενισχυμένη εποπτεία και μετά τον Αύγουστο.

«Η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα, αντί να εμπαίζει τους πολίτες, να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και τα υψηλά πλεονάσματα που έχει ήδη υπογράψει δεσμεύοντας την Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια» πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Το μνημόνιο ονομάζεται πια εργαλείο»

«Η επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο επιβεβαιώνει το “η Ευρώπη το έχει τούμπανο και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κρυφό καμάρι”. Το Μνημόνιο ονομάζεται πια “εργαλείο”, δηλαδή αυξημένη εποπτεία, επιτήρηση και μέτρα που επιβάλλονται στις ελληνικές κυβερνήσεις» επισημαίνει σε δήλωσή του ο νέος γραμματέας του τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο κ. Σαχινίδης θεωρεί μάταιη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να κτίσει το νέο της πολιτικό αφήγημα με την «καθαρή έξοδο» στις αγορές. Σημειώνει πως είναι παραπλανητικό το δίλημμα «καθαρή έξοδος» ή «προληπτική πιστωτική γραμμή» που προωθεί η κυβέρνηση, «όταν με την υπογραφή της και χωρίς να υπάρχει τυπικά κάποιο νέο μνημόνιο, δεσμεύει τη χώρα με δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ για τα έτη 2019 και 2020. Όταν με την υπογραφή της δεσμεύει τη χώρα με υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον μέχρι το 2022 δηλαδή για τέσσερα χρόνια μετά την τυπική λήξη του γ΄ μνημονίου».

Ο κ. Σαχινίδης υπογραμμίζει ότι τα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση, είναι: «Έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Ελλάδα, έχει προετοιμαστεί επαρκώς η οικονομία, έχει μετασχηματιστεί το παραγωγικό πρότυπο, ώστε να μπούμε σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης; Σε περίπτωση μιας νέας διεθνούς κρίσης, θα είμαστε προστατευμένοι, ώστε να μην πληρώσουμε εκ νέου υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος;

Σε αυτά τα ερωτήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποτύχει να δώσει τις σωστές απαντήσεις, παρατείνοντας με τις ιδεοληπτικές επιλογές της την κρίση και τις συνέπειές της για τους πολίτες».