Μαζική διαρροή δεδομένων από πελάτες της Marriott: Τα καλά νέα μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης

Μαζική διαρροή δεδομένων από πελάτες της Marriott: Τα καλά νέα μιας πολύ δυσάρεστης κατάστασης

Λιγότεροι από το αναμενόμενο ήταν τελικά οι πολίτες που έπεσαν θύμα ενός ψηφιακού κενού ασφαλείας στην αλυσίδα ξενοδοχείων.

 

Οι χάκερ δεν κατάφεραν τελικά να επηρεάσουν τόσους πελάτες των ξενοδοχείων Marriott όσοι είχαν υπολογιστεί αρχικά τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και έγινε γνωστό το τεράστιο κενό ασφαλείας.

Την Παρασκευή η εταιρεία εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει λεπτομέρειες από την έρευνα που διεξήγαγε για να διαπιστώσει το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Τελικά ο αριθμός των ατόμων που επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση ήταν 383 εκατ. από 500 εκατ. που υπολογίζονταν στην αρχή.

Όσον αφορά τους πελάτες όπου οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία των διαβατηρίων τους, αυτοί ήταν 5,25 εκατ.

Παρότι οι ίδιοι χάκερ υπέκλεψαν 20,3 εκατ. κωδικοποιημένους αριθμούς διαβατηρίου και 8,6 εκατ. κωδικοποιημένους αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, η Marriott θεωρεί πως δεν κατάφεραν ποτέ να αποκωδικοποιήσουν της πληροφορίες που ήταν αποθηκευμένες.

Ήδη η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα, στην οποία κάθε πελάτης μπορεί να ελέγξει εάν τα στοιχεία του έχουν περάσει παράνομα στα χέρια των χάκερ. Επιπλέον, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα που προβλέπονται για την έκδοση νέων διαβατηρίων όσων επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση.