Mε 5% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ο Bill Ackman και η σύζυγός του Neri Oxman

Mε 5% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ο Bill Ackman και η σύζυγός του Neri Oxman
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συναλλαγή προσείλκυσε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές σε όλο το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία

Ο δισεκατομμυριούχος hedge fund Bill Ackman και η σύζυγός του Neri Oxman εξαγόρασαν το 5% του Χρηματιστηρίου του Τελ Αβίβ αντί 17,3 εκατ. δολ. όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

«Η συναλλαγή προσείλκυσε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές σε όλο το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Αυστραλία, αντανακλώντας μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ όσο και στην ισραηλινή οικονομία γενικότερα» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρηματιστήριο σχεδιάζει «να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από αυτήν την προσφορά για επενδύσεις στην τεχνολογική του υποδομή», πρόσθεσε.

Ο Ackman, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Pershing Square Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στη χώρα της 7ης Οκτωβρίου που προκάλεσε ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας. Η σύζυγός του, Neri Oxman, είναι Αμερικανο-ισραηλινή αρχιτέκτονας σχεδιαστής και καθηγήτρια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η αγορά είναι η πρώτη επένδυση του Ackman στο Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: