Με «βουτιά» 3,92% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με «βουτιά» 3,92% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Άνδρας περνά δίπλα στους πίνακες με τους δείκτες τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Μεγάλη πτώση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από την εξάπλωση του κοροναϊού, με κρούσματα και στην Ιταλία. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 855,03 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,26%. Ενδοσυνεδριακά κατάγεραψε κατώτερη τιμή στις 845,29 μονάδες (-5,35%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,28 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,23%. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα σημαντική πτώση σημείωσε την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το ράλι ανακούφισης της Πέμπτης, με την αγορά να ακολουθεί την πτωτική τροχιά των διεθνών χρηματιστηρίων.

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με βουτιά 3,92% στις 550,85 μονάδες.

Στα 58,7 εκατ. διαμορφώθηκε η αξία των συναλλαγών.

Οι επενδυτές εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για την αδυναμία των Ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν σε νέα έκτακτα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, ρίχνοντας το «μπαλάκι» των αποφάσεων στο Eurogroup.