Μέχρι 100 ευρώ οι πληρωμές στην εφορία με μετρητά

Μέχρι 100 ευρώ οι πληρωμές στην εφορία με μετρητά

Για υψηλότερα ποσά οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω κάρτας.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 2ο συνέδριο για τις ψηφιακές πληρωμές, ανακοίνωσε την μείωση της χρήσης μετρητών για πληρωμές στις εφορίες στα 100 ευρώ, από 200 ευρώ σήμερα.

Για υψηλότερα ποσά οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω κάρτας. Ο νόμος θα προβλέπει ότι σε όλες τις Δ.Ο.Υ της χώρας θα πρέπει να εγκατασταθούν μηχανήματα υποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ώστε να υπάρχει δυνατότητα και για ηλεκτρονικές πληρωμές

Η ενεργοποίηση της διάταξης προβλέπεται να γίνει άμεσα και θα εντάσσεται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών και την σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα..

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι συναλλαγές στις εφορίες είναι πλέον ελάχιστες λόγω της επέκτασης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Taxis. Οι αποδείξεις φόρων (εισόδημα ΦΠΑ ΕΝΦΙΑ ΦΜΥ) και οι ρυθμίσεις οφειλών εκτυπώνονται ηλεκτρονικά και πληρώνονται σε τράπεζες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου (e- παράβολο).