Μέχρι τα τέλη του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του εμβολίου της Sanofi

Μέχρι τα τέλη του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του εμβολίου της Sanofi
A logo is seen in front of the entrance at the headquarters French drugmaker Sanofi in Paris October 30, 2014. REUTERS/Christian Hartmann/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας εκτιμούσε ότι θα χρειαστούν 18 μήνες για την ανάπτυξή του. Δέσμευση για παγκόσμια διάθεση μόλις αναπτυχθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SanofiPaul Hudson, δήλωσε την Τρίτη, ότι η φαρμακευτική εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις ανθρώπινες δοκιμές για το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του 2020.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής της Sanofi εκτιμούσε ότι θα χρειαστούν 18 μήνες για την εταιρεία με έδρα το Παρίσι, για την ανάπτυξη του εμβολίου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιταχύνει τη διαδικασία.

Στις 14 Μαΐου, ο Hudson δεσμεύθηκε να διαθέσει το εμβόλιο παγκοσμίως μόλις αναπτυχθεί, αφότου Γάλλοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν την πρόθεση της εταιρείας να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες προτεραιότητα λόγω υψηλότερου ποσού προκαταβολών για το εμβόλιο.