Μέχρι τις 24 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηϊωάννου 2017»

Από το 2008 έως το 2016, ο θεσμός ενίσχυσε την εθνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα με το συνολικό ποσό των 600.000 ευρώ. 

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, ολοκληρώνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηϊωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2017» που διοργανώνει ο Sir Στέλιος Χατζηϊωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από το 2008 έως το 2016, ο θεσμός ενίσχυσε την εθνική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα με το συνολικό ποσό των 600.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το 2016, με στόχο να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων, οι τελικοί νικητές ήταν συνολικά οκτώ και έλαβαν το ποσό των 100.000 ευρώ, ποσό διπλάσιο από το 2015 και το μεγαλύτερο στην ιστορία του θεσμού μέχρι τότε.

Το 2017, ο ετήσιος θεσμός για τη νεανική επιχειρηματικότητα, επιστρέφει, διαθέτοντας για ακόμα μία χρονιά το ποσό των 100.000 ευρώ και συγκεκριμένα 30.000 ευρώ στον πρώτο νικητή και 10.000 ευρώ έκαστος, σε ακόμα επτά νικητές.

Το βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννημμένους το 1977 ή νωρίτερα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά τους τα τελευταία επτά χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ τον χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους. Αιτήσεις με περισσότερους από δύο υποψήφιους από την ίδια εταιρεία δεν θα γίνουν δεκτές.

Για ακόμη μία χρονιά, η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά online, συγκεκριμένα μέσω της σελίδας του Ιδρύματος στο Facebook. Όλοι οι υποψήφιοι, έχοντας «κάνει like» στην επίσημη σελίδα Stelios Philanthropic Foundation και «join» στο ανοικτό γκρουπ «Stelios Awards for Young Entrepreneurs in Greece 2017», θα μπορούν να «κατεβάσουν» σε μορφή pdf τη σχετική φόρμα για την υποβολή αίτησης στα φετινά βραβεία. Αυτή η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί στο Inbox της σελίδας στο Facebook μέχρι τις 24 Απριλίου 2017.

Νικητές και υποψήφιοι προηγούμενων ετών είναι ευπρόσδεκτοι στη διαδικασία και μπορούν να υποβάλουν εκ νέου συμμετοχή, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία και εφόσον πληρούν όλα τα κριτήρια.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν από τον κ. Χατζηϊωάννου στη φετινή τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου 2017 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του θεσμού, μέχρι σήμερα έχουν βραβευθεί συνολικά 16 επιχειρήσεις, με οκτώ από αυτές να ανακηρύσσονται νικητές το 2016.

Αναλυτικά, ανάμεσα σε συνολικά 67 συμμετοχές, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα του διαγωνισμού μέχρι πέρυσι, μεγάλος νικητής ήταν η εταιρεία Sun of a Beach, που έλαβε το ποσό των 30.000 ευρώ. Ακόμη επτά εταιρείες βραβεύθηκαν την ίδια χρονιά, με το ποσό των 10.000 ευρώ η κάθε μια. Πρόκειται για τις Agnotis, Apifon, Glowbox, Isostevia, Mermix, Finest Roots και Sleed.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ