Μεγάλες αλλαγές στη Golden Visa – Σε ποιες περιοχές αυξάνεται το όριο επένδυσης

Μεγάλες αλλαγές στη Golden Visa – Σε ποιες περιοχές αυξάνεται το όριο επένδυσης
Photo: pixabay.com
Τα σενάρια για τις τρεις ταχύτητες και η τροπολογία του ΥΠΕΘΟ.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται στη διαδικασία έκδοσης της χρυσής βίζας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει τρεις διαφορετικές “ταχύτητες”.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει να εισαγάγει άμεσα τη νομοθεσία για την αλλαγή των ορίων έκδοσης, εφαρμόζοντας τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και εντός της εβδομάδος.

Στην πρώτη “ταχύτητα”, αναμένεται το όριο να αυξηθεί στα 800.000 ευρώ από τα σημερινά 500.000 ευρώ. Αυτή η αλλαγή θα ισχύσει για περιοχές με έντονη ζήτηση, όπου παρατηρείται υψηλή άνοδος των τιμών λόγω της περιορισμένης προσφοράς ακινήτων. Η αύξηση αυτή σκοπεύει να διασφαλίσει ότι οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφέρονται για πραγματικές επενδύσεις θα βρουν ευκαιρίες στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοχές όπως τα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων και ακόμη ορισμένες περιοχές της Κρήτης αναμένεται να ενταχθούν στην πρώτη “ταχύτητα”.

Ερωτηματικό παραμένει η… συνοχή του λεκανοπεδίου Αττικής. Μετά την αύξηση του ορίου στα 500.000 ευρώ για τα προάστια, παρατηρήθηκε αυξημένη ζήτηση στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Αττικής, με τις τιμές να αυξάνονται ταχέως.

Επίσης, προβλέπεται να δημιουργηθεί και μια τρίτη “ταχύτητα”, με όριο έκδοσης στα 250.000 ευρώ. Αυτή θα ισχύει για περιοχές με χαμηλή ζήτηση ακινήτων, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στο χάρτη των χωρών προορισμού για ξένους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: