Μεγάλες εταιρείες επιστρέφουν στο μοντέλο του…γαλατά

Μεγάλες εταιρείες επιστρέφουν στο μοντέλο του…γαλατά

 

Στρέφονται στις επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για να μειώσουν τα απορρίμματα.

 

της Erin Corbett

Οι μεγάλες εταιρείες δοκιμάζουν την επιστροφή στο μοντέλο του …γαλατά με τα γυάλινα μπουκάλια – δηλαδή στη μετάβαση σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες.

Συνολικά 25 από τα μεγαλύτερα εμπορικά σήματα του κόσμου δήλωσαν ότι θα προβούν στη συγκεκριμένη αλλαγή αυτό το καλοκαίρι. Στα brands αυτά περιλαμβάνονται η Procter & Gamble, η Nestlé, η PepsiCo και η Unilever, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι εταιρείες αυτές θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν γυάλινες, μεταλλικές και άλλες επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες που θα μπορούν να επιστρέφονται και να καθαρίζονται για να χρησιμοποιηθούν εκ νέου.

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αντιλαμβάνονται την κίνηση αυτή ως έναν τρόπο μείωσης των απορριμμάτων – και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλος όγκος απορριμμάτων. Σύμφωνα με δεδομένα του δικτύου Earth Day Network, 9,1 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού έχουν παραχθεί από τη δεκαετία του 1950 – όταν έκανε την εμφάνισή του το συγκεκριμένο υλικό – μέχρι τις μέρες μας.

«Από μια φιλοσοφική οπτική, πρέπει να εστιάσουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας πάνω σ’ αυτό» δήλωσε στη Journal ο Simon Lowden, επικεφαλής μάρκετινγκ του τμήματος σνακ της PepsiCo. «Οι άνθρωποι μιλάνε για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση και λένε ότι θα ήθελαν να εμπλακούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Οπότε, ας δούμε εάν αυτό αληθεύει».

Στα τέλη Γενάρη, μια νέα πλατφόρμα αγορών με την επωνυμία Loop ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την χονδρική πώληση προϊόντων όπως σαμπουάν και απορρυπαντικά πλυντηρίου σε επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες, αφήνοντας στην άκρη τις πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης, ανέφερε σε δημοσίευμά του το Associated Press.

Μεταξύ των εταιρειών που σκοπεύουν να συνεργαστούν με τη Loop συναντάμε τις Nestlé, Procter & Gamble, και PepsiCo.

«Στόχος μας είναι μέχρι το 2030 όλες οι συσκευασίες μας να είναι επαναχρησιμοποιούμενες ή ανακυκλώσιμες» δήλωσε η Virginie Helias, αντιπρόεδρος και επικεφαλής βιωσιμότητας στην Procter & Gamble.