Η μεγάλη επιστροφή του Jack Dorsey στο Twitter

Η μεγάλη επιστροφή του Jack Dorsey στο Twitter

Ο Jack Dorsey είναι (ξανά) ο νέος CEO του Twitter- και η απόφαση αυτή τη φορά είναι οριστική.

Οι επενδυτές του Twitter συγκάλεσαν το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να διορίσουν τον συνιδρυτή της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Jack Dorsey ως τον μόνιμο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Λίγο αφότου το Twitter διόρισε τον Dorsey προσωρινό CEO της εταιρείας το καλοκαίρι, το διοικητικό συμβούλιο έβγαλε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι ήθελε μόνο υποψήφιους που να «είναι σε θέση να αναλάβουν μια πλήρους απασχόλησης δέσμευση στο Twitter».

Ο Jack Dorsey έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη Δευτέρα : «Είμαι διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών για πάνω από 3 μήνες τώρα. Έχω τους πιο έξυπνους, πιο ανθεκτικούς και πιο αποφασισμένους ηγέτες του κόσμου στις ομάδες μου».

Ο Peter Currie, ο οποίος ανέλαβε την αναζήτηση νέου CEO από την πλευρά του Twitter, δήλωσε ότι η εταιρεία εξέτασε ένα ευρύ φάσμα υποψηφίων και διαπίστωσε ότι Dorsey ήταν «όχι μόνο ικανοποιητικος, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες ως Διευθύνων Σύμβουλος».

Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την παροχή αποζημίωσης στον Dorsey για το ρόλο του ως Διευθύνοντος Συμβύλου, καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους του Twitter.