Μεγάλη πυρκαγιά στη Μαλεσίνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και τέσσερα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή - Φωτιά και στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά κοντά στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας. Η φωτιά έχει ξεκινήσει από τις 2.00 το μεσημέρι και ήδη στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Από το μεσημέρι κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα PZL, που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ πριν από λίγο άρχισαν ρίψεις νερού και 2 Καναντέρ.

Η φωτιά έχει δύο μέτωπα και επεκτείνεται σε πευκόφυτη περιοχή, ενώ ισχυροί άνεμοι που επικρατούν, καθώς και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες -κοντά στους 42 βαθμούς- κάνουν το έργο των πυροσβεστών δύσκολο.

Πριν από την εκδήλωση αυτής της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες από εδάφους και αέρος αντιμετώπισαν εν τη γενέσει της μία ακόμα πυρκαγιά 20 χιλιόμετρα νότια από την Μαλεσίνα, στο Κόκκινο.

Την ίδια ώρα, μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αγιόκαμπο της Λάρισας με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για την κατάσβεση της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει περάσει από τον πίσω δρόμο του Αγιοκάμπου και απειλεί τα σπίτια που βρίσκονται παραλιακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ