Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Προς εκκένωση το χωριό Ζόλα

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Προς εκκένωση το χωριό Ζόλα
Καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά σε πυκνή δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018. Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 2 Πετζετέλ (Pezetel). ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά. Οι δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φθάνουν τα 9 μποφόρ, εκτός ότι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, μεταφέρουν πολύ γρήγορα την πυρκαγιά προς το οικισμό.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεφαλονιάς βρίσκονται στο χωριό Ζόλα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα «η Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, είναι έτοιμη για εκκένωση του χωριού καθώς οι ριπές των ανεμών είναι πολύ ισχυρές και μεταφέρουν την φωτιά προς το χωριό. Αναμένουμε εντολή εκκένωσης από το δήμαρχο Κεφαλονιάς, που είναι ο αρμόδιος για τέτοιου είδους απόφασεις» ήταν τα λόγια του κ. Δρακουλόγκωνα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο σημείο φθάνουν λεωφορεία για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αν δοθεί εντολή εκκένωσης.

Φωτιά στην περιοχή του Αράξου στην δυτική Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή του Αράξου, στην δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε έκταση με καλαμιές, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 20 πυροσβέστες με 12 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ έχουν σταλεί ενισχύσεις και απ’ το νομό Ηλείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ