Μεγάλη συμφωνία για τη δημιουργία «One&Only» υπερπολυτελούς resort στην Κέα

Μεγάλη συμφωνία για τη δημιουργία «One&Only» υπερπολυτελούς resort στην Κέα
(PRNewsfoto/Kerzner International Holdings)

H Dolphin Capital Investors έδωσε τα χέρια με την One&Only Resorts, θυγατρική του ομίλου Kertzman, για την επένδυση στο νησί των Κυκλάδων.

Η Dolphin Capital Investors (DCI) με την One&Only Resorts Limited, θυγατρική της Kerzner International Holdings Limited, προχώρησαν σήμερα στη σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία και διαχείριση μίας υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας στην Κέα.

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία του «One&Only Kea Island» νησί των Κυκλάδων. Θα πρόκειται για ένα πολυτελές παραθαλάσσιο resort που θα περιλαμβάνει 75 υπερπολυτελείς σουίτες, έναν αριθμό ιδιωτικών κατοικιών (private homes) διαθέσιμων προς πώληση, θα διαθέτει σπα, beach club και εγκαταστάσεις αναψυχής.

Η ξενοδοχειακή μονάδα που θα αποτελέσει το πρώτο One&Only ξενοδοχείο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται να αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια περιοχή 650 στρεμμάτων στη Δυτική πλευρά της Κέας (κοντά στην περιοχή Βοσκότοπος), η οποία σήμερα ανήκει σε θυγατρική της Dolphin Capital Investors. Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές brand «One&Only», ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Kerzner, μια εταιρεία που έχει καταστεί συνώνυμη με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς, για να δημιουργήσουμε μαζί το ‘One&Only Kea Island’, το οποίο αναμένεται να θέσει νέα δεδομένα στον χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων στις Κυκλάδες, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμη ένα υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο που θα φιγουράρει μαζί με το Amanzoe στην κορυφή των Μεσογειακών θερέτρων αναβαθμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα της Ελληνικής φιλοξενίας», δήλωσε ο Μίλτος Καμπουρίδης, Ιδρυτής & Managing Partner της Dolphin Capital  Partners.

«Τα ξενοδοχεία της One&Only προσφέρουν μία εμπειρία απόλυτης πολυτέλειας που αναδεικνύουν πάντα τον προορισμό στον οποίο αναπτύσσονται, και η Ελλάδα και η Κέα δεν θα αποτελούν εξαίρεση. Η Κέα είναι ένα πανέμορφο νησί και οι συνεργάτες μας στην Dolphin Capital Partners κατέχουν ηγετική θέση στην ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων και κατοικιών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο θέρετρο στη Μεσόγειο και είμαι βέβαιος ότι το ‘One&Only Kea Island’ θα τηρήσει με αξιώσεις την υπόσχεση της One&Only. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους απαιτητικούς επισκέπτες μας για να ανακαλύψουμε αυτό τον νέο προορισμό και να αναδείξουμε παγκοσμίως τον παραδοσιακό Κυκλαδίτικο χαρακτήρα του», τόνισε ο Philippe Zuber, πρόεδρος & Chief Operating Officer της One&Only Resorts.

Η Kerzner International Holdings
Η Kerzner International Holdings Limited, μέσω των θυγατρικών της, είναι ένας κορυφαίος διεθνής επενδυτής και διαχειριστής υπερ-πολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών και καινοτόμων ψυχαγωγικών εμπειριών. H ναυαρχίδα της Kerzner είναι το εμπορικό σήμα Atlantis που περιλαμβάνει το Atlantis, The Palm Dubai ένα θέρετρο 1.500 δωματίων με θεματικά πάρκα στο νερό στο The Palm, με θέα στην Αραβική Θάλασσα και το Ντουμπάι και το υπό κατασκευή Atlantis, Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι. Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία πολυτελή θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, το Μεξικό, τον Μαυρίκιο, τις Μαλδίβες, τη Νότια Αφρική, το Ντουμπάι και την Αυστραλία. Επιπλέον, η εταιρία διαχειρίζεται το Mazagan Beach & Golf Resort, ένα θέρετρο γκολφ και καζίνο 500 δωματίων στο Μαρόκο.

Η One&Only
Δημιουργημένο αποκλειστικά για την αγορά πολυτελείας, η One&Only διαθέτει θέρετρα τοποθετημένα σε μερικές από τις ομορφότερες τοποθεσίες του κόσμου, με βραβεύσεις το κάθε ένα από αυτά, και προσφέρει στους επισκέπτες ένα ξεχωριστό στιλ και προσωπικότητα διαμονής που προέρχεται από τον τοπικό πολιτισμό μαζί με μια γνήσια εμπειρία φιλοξενίας. Η One&Only ανακοίνωσε πρόσφατα την επέκταση του χαρτοφυλακίου με την προσθήκη των Nature Resorts, Urban Resorts και Private Homes. Αυτές οι νέες εμπειρίες θα συμπληρώσουν την υπάρχουσα συλλογή, που αποτελείται από τα: One&Only Reethi Rah στις Μαλδίβες, One&Only Le Saint Géran στον Μαυρίκιο, One&Only Royal Mirage, One&Only The Palm στο Ντουμπάι, One&Only Ocean Club στις Μπαχάμες, One&Only Palmilla στο Los Cabos στο Μεξικό, One&Only Cape Town στη Νότια Αφρική και το Emirates One&Only Wolgan Valley στα Blue Mountains στην Αυστραλία. Ως προσθήκη στο χαρτοφυλακίου, η One&Only ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στη Ρουάντα.

Ο Όμιλος Dolphin Capital
Η όμιλος Dolphin Capital Partners (DCP) ιδρύθηκε το 2004 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Pierre Charalambides και είναι ένας διεθνής επενδυτικός οργανισμός στο χώρο των ακίνητων με εξειδίκευση στα πολυτελή θέρετρα στην Ανατολική Μεσόγειο, την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει 2 έργα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, ενώ έχει προγραμματίσει την ανάπτυξη και άλλων όπως το One&Only Kea Island.