Μεγάλο deal της General Electric: Πουλά το τμήμα βιοφαρμακευτικής έναντι 21,4 δισ. δολαρίων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα χέρια της Danaher περνά ο κλάδος. Ισχυρή άνοδος της μετοχής της GE μετά τις ανακοινώσεις.

Ισχυρή άνοδο, που έφτανε το 11%, σημείωνε η μετοχή της General Electric τη Δευτέρα, μετά τη συμφωνία πώλησης του κλάδου της βιοφαρμακευτικής επιχείρησης στην Danaher έναντι του ποσού των 21,4 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία αυτή θα παρέχει στην GE την απαραίτητη ρευστότητα για να εξυπηρετήσει δανεισμό και άλλα επιχειρηματικά ανοίγματα δεκάδων δισ. δολαρίων.

Όπως είπε ο νέος CEO της εταιρείας, Larry Culp, η κίνηση αυτή «αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι εκτελούμε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο περιέχει στοχευμένες και αποφασιστικές κινήσεις για τη μείωση των βαρών και την ενίσχυση του ισολογισμού μας».

Όπως αναφέρει το Reuters, τα 21,4 δισ. δολάρια θα δοθούν σε ρευστό από την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού, Danaher, και αναμένεται να αναλάβει το βάρος ορισμένων συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων της GE.

Ο κλάδος της βιοφαρμακευτικής της GE σημείωσε έσοδα ύψους 3 δισ. δολαρίων το 2018. Είναι υπεύθυνο για την κατασκευή των μέσων και την ανάπτυξη φαρμάκων.

Η Danaher αναπτύσσει τεχνολογίες για τους κλάδους της οδοντιατρικής, των επιστημών υγείας, της διαγνωστικής και των περιβαλλοντικών βιομηχανιών.