Μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχική δημόσια προσφορά της Porsche

Μεγάλο ενδιαφέρον για την αρχική δημόσια προσφορά της Porsche
Photo: pixabay.com
Η πολυτελής φίρμα της Volkswagen AG έχει εξασφαλίσει προεγγραφές που υπερβαίνουν τις προσφερόμενες μετοχές σε αποτίμηση μεταξύ 60 δισεκατομμυρίων και 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Porsche προωθεί την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) σε αποτίμηση έως και 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτώντας ότι μια από τις μεγαλύτερες εισαγωγές σε χρηματιστήριο στην Ευρώπη προχωρά παρά τους αντίξοους ανέμους της αγοράς, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η πολυτελής φίρμα της Volkswagen AG έχει εξασφαλίσει προεγγραφές που υπερβαίνουν τις προσφερόμενες μετοχές σε αποτίμηση μεταξύ 60 δισεκατομμυρίων και 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπαν πηγές στο Bloomberg.

Μεγάλοι επενδυτές, όπως η T Rowe Price Group Inc. και η Qatar Investment Authority, έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στην IPO σε αυτό το εύρος αποτίμησης, ανέφεραν οι πηγές. Η Porsche έχει επίσης καταγράψει το ενδιαφέρον από δισεκατομμυριούχους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της εταιρείας παραγωγής ενεργειακών ποτών Red Bull, Dietrich Mateschitz, καθώς και του προέδρου της LVMH Bernard Arnault, ανέφεραν οι ίδιες πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Οι εκπρόσωποι της VW και της Porsche αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωποι των πιθανών επενδυτών δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.