Μεϊμαράκης: Είμαι έτοιμος για πρωθυπουργός

Μεϊμαράκης: Είμαι έτοιμος για πρωθυπουργός

«Η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση στις εκλογές, αλλά αυτοδυναμία δεν θα υπάρξει», σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως είναι έτοιμος, αλλά και ώριμος για να γίνει πρωθυπουργός, ενώ προσέθεσε πως το κόμμα του θα καταλάβει την πρώτη θέση στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα προσπαθήσει να λειάνει τις γωνίες, με μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνικό κόστος, παρά το γεγονός, ότι «ο κ.Τσίπρας μας έχει δεσμεύσει».

«Έως το Πάσχα του 2016 θα έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τους εταίρους και τους πολίτες, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη και οι δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε άλλη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Χούκλη επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία την επόμενη μέρα των εκλογών προτάσσοντας τη συνθετικότητα των προβλημάτων.

«Απαιτείται όλος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας που έχει μείνει όρθιος να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή που άλλωστε δεν δείχνει να έχουμε μεγάλες διαφορές». Όπως είπε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δεξιές και αριστερές:

«Ακόμα και αν δεν θέλει οφείλει να μας δώσει την ανοχή του στην υλοποίηση αυτών των θεμάτων» τόνισε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και χαρακτήρισε καταστροφικές τις εκλογές.

« Οι εκλογές δεν είχαν λόγο να γίνουν», είπε ενώ άφησε αιχμές πως ο κ. Τσίπρας πριμοδοτεί με την πολιτική του τη ΧΑ. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μειμαράκη «όσο η χώρα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοτά της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα πως η ΝΔ πρεσβεύει το παλιό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα 18 ετών και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση. «Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Κυριακή των εκλογών επισημαίνοντας πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρχει κυβέρνηση.

«Αν είμαστε πρώτοι θα υπάρχει κυβέρνηση. Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρώτο κόμμα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση» είπε, ενώ αποκάλυψε πως ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται ονόματα για την κυβέρνησή του.