Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ χειρότερες από την Κρίση των Πυραύλων το 1962

Μεντβέντεφ: Οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ χειρότερες από την Κρίση των Πυραύλων το 1962
RUSSIA MEDVEDEV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως είναι αδύνατο να αναβιώσει η ΕΣΣΔ στην προηγούμενη μορφή της.

Ο πρώην πρόεδρος και πρώηνπρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρςας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η σημερινή κατάσταση μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον ξεπερνά την ένταση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της Κρίσης των Πυραύλων της Κούβας το 1962.

«Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο πόλεμο κατά της Ρωσίας με αμερικανικά όπλα, με τη συμμετοχή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων και αμερικανών συμβούλων» Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο συνεργάτης του Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και «οι δορυφόροι τους» υποκινούν πολέμους σε όλο τον κόσμο «με το πρόσχημα της εξάπλωσης της δημοκρατίας» για να «βγάλουν χρήματα», υπογραμμίζοντας ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε σύγκρουση μεταξύ δύο πολιτισμών.

«Η κύρια απειλή στον κόσμο είναι η απειλή της πυρηνικής σύγκρουσης», επισήμανε ο Μεντβέντεφ, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα κερδίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία και θα δει την παράδοση των νεοναζί. «Ένας από τους πρώην ηγέτες της Ουκρανίας είπε κάποτε ότι η Ουκρανία δεν είναι η Ρωσία. Αυτή η έννοια πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι, φυσικά, η Ρωσία» συμπλήρωσε ο Μεντβέντεφ.

«Αδύνατη η αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης»

Ακόμα, ο ίδιος υποστήριξε πως είναι αδύνατο να αναβιώσει η ΕΣΣΔ στην προηγούμενη μορφή της.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι αδύνατο να μπούμε στο ίδιο νερό δύο φορές. Είναι αδύνατο να αναβιώσει η Σοβιετική Ένωση με τη μορφή που ήταν» τόνισε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως ιστορικά τμήματα της χώρας πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: