Μέσα στις επόμενες ημέρες η τέταρτη αναβάθμιση του iOS 8

Μέσα στις επόμενες ημέρες η τέταρτη αναβάθμιση του iOS 8

Το iOS 8.4 θα διορθώνει το πρόβλημα με το μύνημα του iMessage που προκαλεί το κλείσιμο του iPhone.  

Την τέταρτη αναβάθμιση του λειτουργικού της iOS πρόκειται να διαθέσει αυτό το μήνα η Apple, στην οποία θα εμπεριέχεται και το διορθωτικό για την ευπάθεια στο iMessage που είχε ανακαλυφθεί τον Μάιο και έχει προκαλέσει αναστάτωση μεταξύ των χρηστών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Inquirer, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία που θα διαθέσει το iOS 8.4, ωστόσο αναμένεται να γίνει πριν από την κυκλοφορία της νέας μουσικής υπηρεσίας Apple Music στις 30 Ιουνίου.

Τον περασμένο μήνα η Apple είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός bug (ευπάθεια) στην υπηρεσία γραπτών μηνυμάτων iMessage, δηλώνοντας ότι η ομάδα ασφαλείας της εταιρείας εργάζεται πάνω σε ένα «διορθωτικό το οποίο θα γίνει διαθέσιμο μέσω ενημέρωσης στην έκδοση του λειτουργικού».

Το bug αποστέλλεται μέσω γραπτού μηνύματος, το οποίο περιέχει μη λατινικούς χαρακτήρες και προκαλεί την κατάρρευση του συστήματος των iPhones, iPads ή iPods. Το σφάλμα φαίνεται ότι έχει προκύψει από μια δυσλειτουργία στον τρόπο με τον οποίο το iOS επεξεργάζεται το μη λατινικό κείμενο που συνήθως εμφανίζεται στα αραβικά, τα μαράτι (της Ινδίας) και τα κινέζικα. Κατά το άνοιγμα του κακόβουλου μηνύματος προκαλείται διακοπή στη λειτουργία του συστήματος και εξαναγκασμένη επανεκκίνηση.

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η ευπάθεια αυτή επηρέαζε μόνο τις φορητές συσκευές της Apple, ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι είναι σε θέση να προκαλέσει πρόβλημα στους υπολογιστές Mac αλλά και στο Apple Watch.

Όπως αναφέρει το Inquirer, από το bug αυτό έχει προσβληθεί μεγάλος αριθμός χρηστών ανά τον κόσμο, ενώ οι αναφορές για νέα κρούσματα πληθαίνουν διαρκώς.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ