Μέσω δικηγόρων ο Τραμπ ζητά «να σταματήσει αμέσως» κάθε δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury»

Μέσω δικηγόρων ο Τραμπ ζητά «να σταματήσει αμέσως» κάθε δημοσίευση του βιβλίου «Fire and Fury»
President Donald Trump pauses as he talks to reporters during a meeting with former Secretary of State Henry Kissinger in the Oval Office of the White House, Wednesday, May 10, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Οι αποκαλύψεις του βιβλίου έχουν προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του Αμερικανού προέδρου - Τέρμα και τα κινητά στη Δυτική Πτέρυγα.

«Πυρ και μανία» φαίνεται πως έγινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και οι στενοί του συνεργάτες στον Λευκό Οίκο, με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House», του οποίου αποσπάσματα δημοσιεύονται από χθες σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σε μια επιστολή τους, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου καταγγέλλουν τις «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο και απαιτούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουόλφ και ο εκδότης να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία και το διαδίκτυο στις 9 Ιανουαρίου. Ταυτόχρονα απαίτησαν να ζητήσουν επισήμως συγγνώμη.

Στα αποσπάσματα του βιβλίου, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, χαρακτηρίζει «προδοσία» τη συνάντηση που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Με οργισμένη αντίδρασή του χθες -πρωτοφανή για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών- ο Τραμπ δήλωσε ότι ο Μπάνον «έχει χάσει το μυαλό του».

Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως είναι εκνευρισμένος εξίσου με τους συνεργάτες του και τις διαρροές που δεν παύουν να προέρχοναι από τον Λευκό Οίκο, και λαμβάνει νέα μέτρα προκειμένου να βάλει τέλος στο φαινόμενο αυτό.

Έτσι από σήμερα στους εργαζομένους και τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου θα απαγορεύεται πλέον να χρησιμοποιούν το προσωπικό κινητό τηλέφωνό τους στη «Δυτική Πτέρυγα», το νευραλγικό κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης όπου βρίσκονται το Οβάλ Γραφείο και τα γραφεία των στενών συμβούλων του προέδρου.

«Η ασφάλεια και η προστασία των τεχνολογικών συστημάτων στον Λευκό Οίκο είναι μια προτεραιότητα της κυβέρνησης Τραμπ», δήλωσε σήμερα η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του προέδρου, για να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη εβδομάδα.