Μετά από μία σπουδαία χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, το 2022 υπόσχεται να είναι εξίσου…άγριο και συναρπαστικό

Μετά από μία σπουδαία χρονιά για τα κρυπτονομίσματα, το 2022 υπόσχεται να είναι εξίσου…άγριο και συναρπαστικό
Representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 28, 2021. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων προσελκύει ολοένα και περισσότερες επενδύσεις και προσοχή, τόσο θα απαιτεί περισσότερο έλεγχο και θα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

του Rey Mashayekhi

Για την τελική έκδοση της στήλης The Ledger για το 2021, πρέπει να αναλογιστούμε την ιστορική χρονιά για τα κρυπτονομίσματα που φεύγει. Ήταν ένα σημείο καμπής για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία – η χρονιά που εισήλθαν στην κυρίως σκηνή, επεκτείνοντας την εμβέλειά τους τόσο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και στη συνείδηση του κόσμου.

Οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων έφθασαν σε ιστορικά υψηλά, με τη συνολική ανώτατη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για ένα διάστημα και τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να συγκεντρώνουν χρήματα σε αποτιμήσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως άρχισαν να παίρνουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πιο σοβαρά από ποτέ, ζητώντας αυστηρότερους κανόνες και περισσότερη εποπτεία (αν όχι απόλυτη απαγόρευση).

Το πιο σημαντικό: οι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν σε αποκεντρωμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται. Η αυξανόμενη αποδοχή της Wall Street σημαίνει ότι δεν ήταν ποτέ ευκολότερο να κάνετε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, μέσω μιας ολοένα διευρυνόμενης δυνατότητας επενδύσεων.

Το τοπίο του DeFi συνέχισε να επεκτείνεται με εκπληκτικό ρυθμό, ανοίγοντας ένα εντελώς νέο οικονομικό οικοσύστημα για τους επενδυτές. Και τα NFT έκαναν εκρηκτική είσοδο στο προσκήνιο.

Φυσικά, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά καθώς βαδίζουμε προς το 2022. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων φαίνεται να πέφτουν πλησιάζοντας προς το νέο έτος, με κάποιους να σκέφτονται εάν θα μπορούσαν να προμηνύονται δύσκολοι καιροί. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών γίνεται εντονότερο, αυξάνοντας το φάσμα της αποδιοργανωτικής κρατικής παρέμβασης.

Περισσότερα χρήματα, περισσότερα προβλήματα – αυτό είναι ένα γεγονός που συνεχίζει να ισχύει. Και καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων προσελκύει ολοένα και περισσότερες επενδύσεις και προσοχή, τόσο θα απαιτεί περισσότερο έλεγχο και θα αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Καθώς οδεύουμε σε μια απρόβλεπτη νέα χρονιά, ένα πράγμα είναι σίγουρο: προς όποια κατεύθυνση κι αν πάνε τα πράγματα, οι εξελίξεις θα είναι ιστορικής σημασίας – και θα είναι συναρπαστικές.

Πηγή: Fortune.com