Μετά τις κατηγορίες για αντισημιτισμό, ο Έλον Μασκ επισκέφθηκε το Άουσβιτς

Μετά τις κατηγορίες για αντισημιτισμό, ο Έλον Μασκ επισκέφθηκε το Άουσβιτς
The xAI logo is seen on a mobile device in this photo illustration on 13 July, 2023 in Warsaw, Poland. On Wednesday Elon Musk announced his new company xAI which he says has the goal to understand the true nature of the universe. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τον Νοέμβριο ο Μασκ  κατηγόρησε τους Εβραίους ότι μισούν τους λευκούς και δήλωνε αδιάφορος για τον αντισημιτισμό

Ο Έλον Μασκ επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον χώρο του στρατοπέδου θανάτου του Άουσβιτς-Μπίρκεναου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού ο δισεκατομμυριούχος αντιμετώπισε επικρίσεις για το γεγονός ότι προσυπογράφει μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας και επιτρέπει μηνύματα μίσους στο  X (πρώην Twitter)

Η ιδιωτική επίσκεψη ήταν προφανώς απάντηση στις εκκλήσεις ορισμένων εβραίων θρησκευτικών ηγετών να δει ο Μασκ με τα ίδια του τα μάτια τον πιο συμβολικό τόπο της φρίκης του Ολοκαυτώματος.

Ο Μασκ φωτογραφήθηκε να επισκέπτεται τον χώρο του Μπιρκενάου, μια περιοχή κοντά στο Οσουιτσίμ, στη νότια Πολωνία, περιφραγμένη με συρματόπλεγμα, όπου βρίσκονται ξύλινοι στρατώνες που ήταν απλά καταφύγια για τους κρατούμενους και τα ερείπια ενός θαλάμου αερίων και όπου βρίσκεται ένα μνημείο για τα θύματα. Εκεί πραγματοποιούνται κάθε χρόνο διεθνείς τελετές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ αναμενόταν να πραγματοποιήσει την επίσκεψη την Τρίτη, μαζί με πολιτικές προσωπικότητες που συμμετείχαν σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης για την άνοδο του αντισημιτισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ προκάλεσε κατακραυγή τον Νοέμβριο με τα δικά του tweets που απαντούσαν σε έναν χρήστη ο οποίος κατηγόρησε τους Εβραίους ότι μισούν τους λευκούς και δήλωνε αδιάφορος για τον αντισημιτισμό. «Είπατε την πραγματική αλήθεια», έγραψε ο Μασκ σε ένα απαντητικό tweet, ανέφερε το ABC News.

Αφού οι διαφημιστές άρχισαν να αποσύρονται από το X, ο Musk δήλωσε ότι η ανάρτηση ήταν η «πιο ηλίθια» που είχε γράψει ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: