Μεξικό: Σκότωσαν και έπειτα έκαψαν 43 φοιτητές!

Μεξικό: Σκότωσαν και έπειτα έκαψαν 43 φοιτητές!

Οργή για τη μαζική δολοφονία φοιτητών από μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

Η μαζική δολοφονία 43 φοιτητών από μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών έχει προκαλέσει οργή, διαδηλώσεις και πολλές διαμαρτυρίες στο Μεξικό.

Οι Αρχές ανακάλυψαν τις αποτεφρωμένες σορούς των φοιτητών σε σακούλες σε σκουπιδότοπο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που συνεργάζονταν με συμμορία διακίνησης ναρκωτικών, απήγαγαν τους φοιτητές μετά τις συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει στην πόλη Ιγουάλα.

Ο γενικός εισαγγελέας, Χεσούς Μουρίγιο, δήλωσε ότι τρεις κρατούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, παραδέχτηκαν ότι έβαλαν φωτιά στις σορούς των φοιτητών σε μια χωματερή. «Δεν έβαλαν απλά φωτιά στα πτώματα, αλλά έκαψαν και τα δικά τους ρούχα» δήλωσε ο Μουρίγιο προσθέτοντας ότι τα μέλη της συμμορίας «επιμελούνταν» τη φωτιά, η οποία έκαιγε για 12 ολόκληρες ώρες. «Προσπάθησαν να κάψουν κάθε πιθανό ίχνος» δήλωσε.

 

Περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό από το 2007 σε περιστατικά βίας που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Νιέτο δήλωσε «σοκαρισμένος» από τα ευρήματα των ερευνών και δεσμεύτηκε ότι οι υπαίτιοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. «Θα διενεργηθούν λεπτομερείς έρευνες προκειμένου οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο» είπε.

Δεκάδες αστυνομικοί είναι μεταξύ των 74 ατόμων που κρατούνται.  Πάντως, η ταυτοποίηση των θυμάτων αποτελεί δύσκολο έργο για τις Αρχές, αφού οι σοροί τους έχουν απανθρακωθεί και είναι αβέβαιο το πότε θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις, δήλωσε ο Μουρίγιο.

«Όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, τα παιδιά μας ζουν» δήλωσε ο πατέρας ενός εκ των φοιτητών.

Πριν λίγες ημέρες οι Αρχές συνέλαβαν τον δήμαρχο της Ιγουάλα και τη σύζυγό του σε σχέση με τις μαζικές δολοφονίες, αφού οι φοιτητές φέρεται πως είχαν ιστορικό συγκρούσεων με το ζεύγος.