Μία δεξιότητα που δεν θα βρείτε σε κανένα βιογραφικό

Μία δεξιότητα που δεν θα βρείτε σε κανένα βιογραφικό

Αποκτήστε προβάδισμα έναντι όλων των άλλων υποψηφίων. 

Οι νεοσύστατες start-up επιχειρήσεις ψάχνουν για υποψηφίους οι οποίοι είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν πολλά διαφορετικά καθήκοντα διατηρώντας μία θετική στάση. Όταν κληθείτε σε συνέντευξη εργασίας από μία τέτοια επιχείρηση θα πρέπει να δείξετε ότι μπορείτε να προσθέσετε άμεσα αξία στην εταιρεία, να βοηθήσετε στην ανάπτυξή της και να την εξελίξετε σε συνθήκες αβεβαιότητας.

Αυτά είναι τρία σημαντικά θέματα τα οποία πρέπει να ρωτήσετε στον εαυτό πριν τη συνέντευξη:

1. Πώς θα αρχίσω να προσθέτω αξία αν με προσλάβουν αύριο;

Οι start-up εταιρείες εξελίσσονται με γρήγορο ρυθμό και έτσι θα πρέπει να είστε σε θέση να δώσετε συγκεκριμένα παραδείγματα για το τι μπορείτε να φέρετε στο τραπέζι. Ξεκινήστε συζητώντας για τα δυνατά σας σημεία και για το πώς αυτά ευθυγραμμίζονται με την περιγραφή της εργασίας. Να θυμάστε ότι δεν είστε εκεί μόνο να πείσετε τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας, αλλά και για τον βοηθήσετε να περιγράψει τους λόγους που πρέπει να πάρετε τη δουλειά στους ανωτέρους του.

2. Κάνατε τα… μαθήματά σας;

Όταν περάσετε την πόρτα του γραφείου, βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε ό, τι μπορείτε για την εταιρεία που σας έχει καλέσει σε συνέντευξη. Αποδείξτε ότι έχετε επενδύσει χρόνο στο να μάθετε για την εταιρεία και τον κλάδο στο σύνολό του. Ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν αναμένει να γνωρίζετε τα πάντα για τις υπηρεσίες της επιχείρησης, όμως θα βοηθήσει πολύ τη συζήτησή σας εάν έχετε φροντίσει να γνωρίζετε κάποια πράγματα για αυτές. Δείξτε ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε περισσότερα.

3.Μπορείτε να περιγράψετε τα… απερίγραπτα;

Προσπαθήστε να δείξετε αυθεντικό ενθουσιασμό για την εταιρεία και τον ρόλο σας σε αυτή. Πρόκειται για ένα στοιχείο που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί και να εξηγηθεί σε ένα βιογραφικό, όμως κάθε εργοδότης το επιθυμεί. Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σκληρά, να είστε ομαδικός παίκτης και παθιασμένος με την εταιρεία, θα είστε σίγουρα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους υποψήφιους.