Μια δωρεάν λύση για τα χαμένα αεροπλάνα

Μια δωρεάν λύση για τα χαμένα αεροπλάνα

Βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών προσφέρει βασικές υπηρεσίες ανίχνευσης επιβατικών αεροσκαφών.

Μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών αερογραμμών -η οποία εξακολουθεί να αγνοείται- η βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών, Inmarsat, προθυμοποιείται να δώσει τη λύση σε μελλοντικές παρόμοιες υποθέσεις.

Με τη χρήση μιας δωρεάν υπηρεσίας αποστολής στίγματος από κάθε επιβατικό αεροσκάφος, η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα εξασφαλίσει πως δεν πρόκειται να ξανασυναντήσουμε στο μέλλον άλλα MH370.

Τα δορυφορικά συστήματα της Inmarsat θα μπορούν να «δουν» όποιο σκάφος βρίσκεται στον αέρα χρησιμοποιώντας το GPS, κι έπειτα θα μεταδίδει τα δεδομένα –μαζί με την ταχύτητα, την κατεύθυνση και το ύψος- στο παγκόσμιο δορυφορικό της δίκτυο.

Όπως είπε στο BBC ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Chris McLaughlin, «ο εξοπλισμός μας βρίσκεται ήδη στο 90% των σκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η κίνηση αυτή μπορεί να γίνει άμεσα και χωρίς κανένα κόστος».

Η χαμένη πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών έχει προβληματίσει την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, η οποία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία επεξεργασίας ενός ενιαίου σχεδίου που θα βοηθήσει στην αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Η Inmarsat προσφέρει την ίδια περίπου υπηρεσία στον ναυτιλιακό τομέα, όπου κάθε κλήση κινδύνου περνά μέσω του παγκόσμιου δικτύου της – πάντα δωρεάν. Μένει να δούμε αν η πρότασή της θα αξιολογηθεί σωστά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Οι συγγενείς των επιβαινόντων του Boeing 777 επιστρέφουν σπίτι τους