Μία εφαρμογή ραντεβού στην οποία οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα

Μία εφαρμογή ραντεβού στην οποία οι γυναίκες κάνουν το πρώτο βήμα

Στο Bumble οι γυναίκες είναι εκείνες που στέλνουν πρώτες μήνυμα.

Πολλές είναι οι εφαρμογές και οι ιστοσελίδες που προσφέρουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με άγνωστους ανθρώπους, να τους γνωρίσουν και να βγουν μαζί τους. Η νέα εφαρμογή Bumble ξεχωρίζει καθώς δίνει αποκλειστικά και μόνο στις γυναίκες τη δυνατότητα να στείλουν πρώτες μήνυμα στους άνδρες που κινούν το ενδιαφέρον τους.

Όπως εξηγεί η διευθύνουσα σύμβουλος της Bumble, Γουίτνεϊ Γολφ, «η κοινωνία έχει πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες από τους άντρες και τις γυναίκες σε ό,τι αφορά στα ραντεβού. Έτσι, όλες οι υπάρχουσες πλατφόρμες γνωριμιών και ραντεβού ακολουθούν αυτές τις φυλετικές νόρμες, πράγμα που δεν έχει αποδειχθεί απαραίτητα η καλύτερη δυνατή εμπειρία για τις γυναίκες».

Η λειτουργία του Bumble διαφέρει από τις περισσότερες εφαρμογές γνωριμιών. Μπορεί κανείς να «κατεβάσει» την εφαρμογή και να συνδεθεί σε αυτή με το προφίλ του στο Facebook. Η εφαρμογή λαμβάνει μόνο τις πληροφορίες που αφορούν στην ηλικία, τις σπουδές και στην εργασία σας, καθώς επίσης και την φωτογραφία σας, και ψάχνει «συμβατούς» με το προφίλ σας άντρες. Στη συνέχεια, έχετε 24 ώρες στη διάθεσή σας για να τους στείλετε μήνυμα.

Η Γουίτνεϊ Γολφ σημειώνει επίσης: «Ο άντρας διδάσκεται από νεαρή ηλικία πως πρέπει να είναι ο κυνηγός, ο επιτιθέμενος και όλοι περιμένουν από αυτόν να πράξει αναλόγως. Υπάρχει, όμως, μεγάλη πιθανότητα να απορριφθεί. Ακριβώς επειδή έχει «προπονηθεί» με το ενδεχόμενο να απορριφθεί, έχει αναπτύξει έναν αμυντικό μηχανισμό και με αυτόν προσεγγίζει τις γυναίκες. Έτσι, αν η γυναίκα δεν ανταποκριθεί, πολλές φορές αναπτύσσονται επιθετικές συμπεριφορές και αυτό είναι ενοχλητικό και ανεπιθύμητο. Στο Bumble αυτό δεν υπάρχει».