Μια funky μουσική συνάντηση στη Στέγη

Μια funky μουσική συνάντηση στη Στέγη

Η διαχρονικότητα και το αύριο μιας πέραν της τζαζ δημιουργίας, από ένα κουαρτέτο προσωπικοτήτων.

Τη Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 η Στέγη θα κινείται σε funk ρυθμούς, χάρη στο all star κουαρτέτο που έρχεται να μας ξεσηκώσει!

Ο ΝτεΤζωνέτ είναι μια εμβληματική μορφή, έχοντας θητεύσει ως ντράμερ των Davis, Coltrane, Monk, Evans, Rollins, Jarrett κ.ά. Ο Λοβάνο βάδισε σε απάτητα μονοπάτια, αποδεικνύοντας μοναδικές ικανότητες στη διεύρυνση της μουσικής του σαξοφώνου, και όχι μόνο. Η χαρισματική μπασίστρια Σπάλντινγκ είναι από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια της τελευταίας επταετίας. Τέλος, ο Αργεντινός αντισυμβατικός πιανίστας Γενοβέζε θεωρείται από τους ικανότερους στη διατήρηση αναγνωρίσιμου ύφους μέσα από διαφορετικές τεχνικές.

Πολύ σπάνια πραγματοποιούνται συνεργασίες μουσικών αυτού του μεγέθους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προέκυψε με φυσικότητα καθώς, οι μουσικοί αυτοί είχαν ήδη επαφές μεταξύ τους, ανά δύο ή τρεις, παίζοντας και δοκιμάζοντας ιδέες. Κοινός παρανομαστής τους είναι το πρώιμο ξεκίνημά τους, από την ηλικία των 4-5 ετών, η σχέση τους με το Κολέγιο του Berklee, αρκετές συμπράξεις με σημαντικούς τζαζίστες (Holland, Metheny, Hanckock, Haden, McCoy Tyner), αλλά κυρίως μια χωρίς αποκλεισμούς μουσική φιλοσοφία.

Διαβάστε περισσότερα:

Μια έκθεση τέχνης στο βάθος του Ινδικού Ωκεανού

«Αγαπητή μελλοντική μαμά, μη φοβάσαι»

«Πράσινη» συζήτηση στη Στέγη