Μια γαστρονομική εμπειρία με φόντο τον Θερμαϊκό κόλπο

32 γαστρονομικές βραδιές συνθέτουν το φετινό «Mount Athos Area Kouzina».

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 32 γαστρονομικές βραδιές περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του «Mount Athos Area Kouzina», το οποίο -όπως κάθε χρόνο- πραγματοποιείται στην περιοχή προ του Άθω («τρίτο πόδι» Χαλκιδικής) από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Κάθε βράδυ στις οκτώ, η επικεφαλής της διοργάνωσης, σεφ Ντίνα Νικολάου και 18 τοπικοί σεφ, σε συνεργασία με πέντε Ευρωπαίους, θα αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική και θα παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες, που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης: αρχαιοελληνική κουζίνα, κουζίνα του αγιορείτικου κόλπου, μοναστηριακή κουζίνα, κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και μεσογειακή κουζίνα.

Στις φετινές δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος 22 τοπικές επιχειρήσεις, τρεις επαγγελματικοί φορείς, 22 τοπικοί παραγωγοί και εννέα τοπικοί σύλλογοι, που αποτελούν ένα σύνολο εκατοντάδων «συντελεστών», κινούμενων γύρω από μια κοινή γαστρονομική συνισταμένη. Πριν από την έναρξή του, το Mount Athos Area Kouzina, το οποίο οργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, θα ταξιδέψει σε έξι ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις, όπου οι θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες θα προβληθούν στο κοινό, εκπροσώπους τύπου και τουριστικών γραφείων.

Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι του Τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία. Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην ιταλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνο–ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.