Μια γυναίκα – «τυφώνας» στην αγορά του real estate

Μια γυναίκα  – «τυφώνας» στην αγορά του real estate

Η Μονόπολη ήταν το αγαπημένο παιχνίδι της Danielle Moy. Σήμερα η αγορά κατοικιών της μοιάζει παιχνίδι.

Το να έχει κανείς στην ιδιοκτησία του 30 σπίτια είναι ένας ευσεβής πόθος σε οποιαδήποτε ηλικία, όμως οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην παγκόσμια οικονομία αποθαρρύνουν πολλούς από τις επενδύσεις στην αγορά κατοικίας.

Η Danielle Moy, ωστόσο, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο του real estate. Είναι μία έμπειρη μεσίτρια ακινήτων στην περιοχή του Σικάγου. Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της, ο οποίος εργαζόταν σε μεσιτικό γραφείο και είχε επεκταθεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οποία συγκεντρώνει πάντοτε το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Danielle Moy μπήκε στην αγορά ακινήτων σε μια δύσκολη στιγμή: Ήταν Σεπτέμβριος του 2008, όταν η κρίση των ενυπόθηκων δανείων ήταν σε εξέλιξη και η παγκόσμια οικονομία εισηλθε σε κατάσταση κρίσης. Έκτοτε έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία σταθερή ροή χρημάτων ως επενδύτρια ακίνητων περιουσιών. Η ίδια αγόρασε το πρώτο σπίτι της με μετρητά σε ηλικία 22 ετών. Το σπίτι αυτό εξακολουθεί να είναι κύρια κατοικία της, αν και σκέφτεται την ενοικίαση.

Το 2013 αγόρασε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Σικάγου εναντι 141.000 δολαρίων. Υπήρχε ένα ακόμη διαμέρισμα στο ίδιο κτίριο προς πώληση και η Moy διέκρινε πως η αγοραία αξία ανέβαινε περίπου 20.000 δολάρια τον χρόνο. Έτσι αποφάσισε να λάβει δράση. Πλήρωσε με μετρητά και αυτή τη στιγμή το νοικιάζει σε έναν φοιτητή έναντι 1.325 δολαρίων το μήνα.

Χάρη στη διορατικότητα και την ταχύτητά της έχει φτάσει σήμερα να θεωρείται ως το next big thing στην αγορά ακινήτων. Τα περισσότερα από τα ακίνητα τα έχει αγοράσει με χρήματα που εξοικονομεί από τις προμήθειες των πωλήσεων της.

Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η Moy θέλει να έχει τουλάχιστον άλλα 30 επενδυτικά ακίνητα. Έχει ως στόχο να βγάζει 300- 500 δολάρια κέρδος ανά μήνα για κάθε ακίνητο που μισθώνει. Ακόμα κι αν η Moy επωφελήθηκε από την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά κατοικίας, παραμένει προσεκτική και δεν αναλαμβάνει υπερβολικό φόρτο εργασίας.