Μια… κατά λάθος αποκάλυψη από το Facebook

Μια… κατά λάθος αποκάλυψη από το Facebook
Photo:

Η εταιρεία «έριξε» στο AppStore μια νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, την οποία απέσυρε σχεδόν αμέσως.

Ένα application ανταλλαγής μηνυμάτων με την ονομασία Slingshot (Σφεντόνα) που στοχεύει να ανταγωνιστεί το Snapchat και τα παρεμφερείς εφαρμογές, αποκάλυψε κατά λάθος το Facebook, λανσάροντάς το στο AppStore της Apple, αλλά το απέσυρε άμεσα.

Η ιστοσελίδα TechCrunch, πρόλαβε όμως να καταγράψει ορισμένες λεπτομέρειες της νέας εφαρμογής του Facebook, για iOS συσκευές, που εμφανίστηκε ξαφνικά στο AppStore αρκετών χωρών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο, με φίλους τους στην υπηρεσία, «εκσφενδονίζοντας» το περιεχόμενο αυτό στα μέλη που επιλέγουν.

Εν αντιθέσει με το Snapchat, οι αποδέκτες των μηνυμάτων, θα πρέπει να στείλουν με τη σειρά τους ένα μήνυμα στον αποστολέα, προκειμένου να μπορέσουν να δουν το αρχικό μήνυμα.

Αν και ακούγεται κάπως περίπλοκο, αυτό το χαρακτηριστικό, είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει κίνητρα στους χρήστες να ανταλλάσσουν περισσότερα μηνύματα. Κάθε φωτογραφία ή βίντεο, που περιέχει το μήνυμα μπορεί να διανθιστεί με κείμενα και σκιτσάκια από τον αποστολέα, πριν το στείλει στους αποδέκτες, ενώ το μήνυμα, θα μένει για κάποια ώρα αποθηκευμένο στη μνήμη της συσκευής, και θα εξαφανίζεται -όπως και στο SnapChat- μόλις διαβαστεί.

Εκπρόσωπος της Facebook, έσπευσε να δηλώσει λίγο μετά το κατέβασμα της εφαρμογής: «Νωρίτερα σήμερα, κυκλοφορήσαμε κατά λάθος μια έκδοση του Slingshot, μιας εφαρμογής την οποία ετοιμάζουμε. Με το Slingshot, οι χρήστες θα μπορούν να μοιραστούν τις καθημερινές τους στιγμές με πολλά άτομα ταυτόχρονα. Θα είναι έτοιμο σύντομα και ανυπομονούμε να το δοκιμάσετε».

Διαβάστε ακόμη:

Το Facebook ακούει τη μουσική σας και τι βλέπετε στην TV

Νέα υπηρεσία για φλερτ στο Facebook

Το μυστικό του Facebook που προκαλεί εθισμό