Μία συνταξιούχος από την Ελλάδα έβγαλε νοκ-άουτ την Lehman Brothers

Μία συνταξιούχος από την Ελλάδα έβγαλε νοκ-άουτ την Lehman Brothers
0 The Lehman Brothers headquarters in New York is seen September 10, 2008. Lehman Brothers Holdings Inc said it plans to sell a majority stake in its investment management unit and spin off commercial real estate assets, but failed to announce specific transactions and posted a third-quarter loss of $3.93 billion. REUTERS/Brendan McDermid (UNITED STATES) Photo:

Πρωτοποριακή απόφαση ελληνικού δικαστηρίου.

Την αμετάκλητη δικαίωσή της εξασφάλισε μία Ελληνίδα συνταξιούχος, η οποία βρισκόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια σε δικαστική διαμάχη με τον πάλαι ποτέ αμερικανικό κολοσσό Lehman Brothers, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».

Η γυναίκα είχε επενδύσει τις οικονομίες τις δικές της και του εκλιπόντος συζύγου της σε «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers, κατόπιν εγγυήσεων και πιέσεων των αναλυτών της τράπεζας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η γυναίκα δικαιούται να της επιστραφεί όλο το ποσό των 75.000 ευρώ που επένδυσε, καθώς επίσης και αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 1.500 ευρώ.

Ο Άρειος Πάγος έλαβε αυτή την πρωτοποριακή απόφαση αξιοποιώντας τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών σε συνδυασμό με τον Αστικό Κώδικα και τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Αξίζει να σημειωθεί πως σε χώρες του εξωτερικού, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ενάγοντες έχουν λάβει ως αποζημίωση το 60-75% του ποσού που επένδυσαν.

Πηγή: Έθνος