Τα hashtags μιας ταραγμένης εβδομάδας

Τα hashtags μιας ταραγμένης εβδομάδας

Η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλες, από το  #ThisIsACoup έως το #Greekment

Με την αγωνία να χτυπάει κόκκινα, όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη πέρασαν – και περνούν – τις τελευταίες ημέρες μπροστά από τις οθόνες τους παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τις καταιγιστικές εξελίξεις και τουιτάροντας για οτιδήποτε συμβαίνει. Μετά την έκρηξη των tweets τις τελευταίες ημέρες, και τα νέα hashtags που έκαναν την εμφάνισή τους και ήρθαν να προστεθούν στο ήδη “δημοφιλές” #Grexit), κάναμε με το Monitor ένα συγκριτικό των συγκεκριμένων hashtags, για να δούμε τι τουίταρε ο κόσμος.

Ήδη, εδώ και ημέρες η άνοδος των tweets είχε δείξει ότι ξεκινούσε μία ταραγμένη περίοδος, που αποτυπωνόταν στα social media. Μάλιστα, η εβδομάδα 27/6-3/7, ήταν η πιο “φλύαρη” με σχεδόν 6 εκατομμύρια tweets!

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα hashtags, κονταροχτυπήθηκαν τα #ThisIsACoup, το “αδερφάκι” του #TsiprasLeaveEUSummit, καθώς και το #Greekment, μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία, που με την σειρά της είχε ως αποτέλεσμα το #BoycottGermany, με το οποίο οι χρήστες, καλούσαν τον κόσμο να μην αγοράζει γερμανικά προϊόντα. Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται την τεράστια έκρηξη, που σημειώθηκε το βράδυ των διαπραγματεύσεων στο hashtag #ThisIsACoup.

 

Τα υπόλοιπα hashtags κινήθηκαν σε σημαντικά πιο χαμηλά επίπεδα, με δεύτερο να ακολουθεί το all-time classic #Grexit.

Πηγή: Monitor.gr