Michel Vounatsos (Βiogen): O επικεφαλής σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στο CEO Initiative

Michel Vounatsos (Βiogen): O επικεφαλής σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στο CEO Initiative

O Michel Vounatsos (Μισέλ Βουνάτσος) είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen Inc., μιας από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον πλανήτη, και θα είναι ένας από τους φετινούς ομιλητές του CEO Initiative 2020.

Έχει γίνει γνωστός ως ο Έλληνας που προσπαθεί να λύσει τον άλυτο γρίφο του Αλτσχάιμερ, καθώς υπό την καθοδήγησή του η Biogen δουλεύει αυτή την εποχή πάνω σε δύο πειραματικά φάρμακα για την αντιμετώπισή του. Η Biogen έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια σε κλινικές δοκιμές του aducanumab, του πρώτου φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ.

Η εταιρεία στην οποία είναι επικεφαλής θεωρείται πρωτοπόρος παγκοσμίως, θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης στα φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ το φάρμακο Spinraza, το οποίο εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), είναι το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία παιδιών και ενηλίκων με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία.

O Μισέλ Βουνάτσος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρόκο, ενώ η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα. Είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης επιχειρήσεων που έχει ιστορικό στην εμπορική επιτυχία και τη δημιουργικότητα. Εντάχθηκε στη Biogen το 2016 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Γενικός Εμπορικός Διευθυντής μετά από 20 χρόνια καριέρας στην εταιρεία Merck, όπου κατείχε ηγετικές θέσεις αυξημένης ευθύνης στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ σημειώνοντας σημαντική και συνεχή ανάπτυξη σε πολλές περιοχές.

Πιο πρόσφατα, διετέλεσε Πρόεδρος των Primary Care Business Line και Merck Customer Centricity διοικώντας την παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Merck, ενώ ανέπτυξε και καθιέρωσε ένα στρατηγικό πλαίσιο για την ενίσχυση των σχέσεων της εταιρείας με παρόχους, πληρωτές και καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά και κυβερνητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Νωρίτερα στην καριέρα του, κατείχε διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία Ciba-Geigy.

Πήρε το C.S.C.T. πτυχίο του στην Ιατρική από το Université de Bordeaux, στη Γαλλία, και το Μ.Β.Α. (Master in Business Administration) μεταπτυχιακό του από το HEC School of Management στο Παρίσι.

Μιλά έξι γλώσσες, έχει δουλέψει για μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες σε άλλες τόσες χώρες, ενώ έχει τρέξει μαραθωνίους σε τρεις ηπείρους.

Διαβάστε ακόμη:

CEO INITIATIVE 2020: O CEO του Fortune Alan Murray συναντάει τον ελληνικής καταγωγής κροίσο Andrew N. Liveris

Δείτε περισσότερους ομιλητές, καθώς και τους στρατηγικούς συνεργάτες στο CEO Initiative 2020, το μεγαλύτερο εταιρικό forum του FortuneGreece και της εταιρείας Tsomokos, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Βρεταννία, με πλήρη διαδικτυακή κάλυψη.