26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

FULL ONLINE

The FORTUNE GREECE CEO Initiative 2020

About

Business as a platform for change

Το CEO Initiative Forum που διοργάνωσε την Πέμπτη 26/11 το FortuneGreece σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos, απέδειξε  τη δύναμη της τεχνολογίας. Ένωσε «φωνές» από τρεις ηπείρους, ανέδειξε την ηθική στην ηγεσία και την εταιρική διακυβέρνηση, τόνισε τις πρωτοβουλίες που εντάσσουν την κοινωνική πρόοδο ως βασική στρατηγική και «φώτισε» τις απαραίτητες συνέργειες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν μέσω πανδημίας.

Περισσότεροι από 40 ομιλητές από μεγάλες επιχειρήσεις, θεσμικούς φορείς, πανεπιστημιακά και κοινωφελή  ιδρύματα πρώτης γραμμής και εκπροσώπους από την ελληνική κυβέρνηση, ανέπτυξαν τις πρωτοβουλίες και τις δεσμεύσεις τους για ένα βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο.

«Όλοι όσοι συμμετέχουμε στο CEO Initiative από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  γνωρίζουμε ότι δεν ζούμε απλά την ιστορία αλλά την γράφουμε. Καλούμαστε “να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία”, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα για να υπάρχουμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και αυτό το στοίχημα μπορούμε όλοι μαζί να το κερδίσουμε», ανέφερε δίνοντας το στίγμα του forum η επικεφαλής του Fortune στην Ελλάδα, Αναστασία Παρετζόγλου, και ακολούθησε ένα πανόραμα πρωτοβουλιών και δράσεων που θα καθορίσει την επόμενη μέρα.

Το «παρών» έδωσαν με κρίσιμες παρεμβάσεις ομιλητές όπως ο Αlan Murray, CEO του Fortune από τη Νέα Υόρκη,  ο Αndrew Liveris, Πρώην Πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company από το Σύδνεϋ,  ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΙΤΑΝΑ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο Καθηγητής του Business School of Harvard, George Serafeim, από τη Βοστώνη, ο ιδρυτής και CEO της Chipita,  Σπύρος Θεοδωρόπουλος, o Μichel Vounatsos, CEO της BIOGEN από Αμερική, o Oδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, η Πρόεδρος και CEO της Novartis Hellas, Susanne Kohout, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, και άλλοι κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες, ενώ το «No Woman – No Panel» έκανε τη διαφορά!

Ένα επιδραστικό forum οκτώ ωρών, που απέδειξε ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας, όταν συμβαδίζει με την αισθητική και την ταχύτητα στην ανταλλαγή ιδεών και την εναλλαγή προσώπων με θέσεις και δράσεις, επιτρέπει να υπερβούμε την φυσική παρουσία που η πανδημία μας στερεί.

Μπορείτε να δείτε όλο το CEO Initiative Forum εδώ:

Όλα τα βίντεο του CEO INITIATIVE ανεβαίνουν στο Youtube του Fortune Greece. 

Eυχαριστούμε όλους τους strategic partners του CEO Initiative 2020 που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Forum.

Δείτε όλα τα βίντεο του CEO Initiative 2020 ΕΔΩ

BECOME A MEMBER

KEY THEMES

1. Stakeholder capitalism isn’t a choice. Its an imperative

Ο «καπιταλισμός των ενδιαφερομένων μερών» που έρχεται να αντικαταστήσει τον «καπιταλισμό των μετόχων» αποτελεί το πιο καυτό θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι, οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι επενδυτές και η κοινωνία απαιτούν όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες από τις επιχειρήσεις, οι CEOs εστιάζουν στο ρόλο τους ως κοινωνικοί ηγέτες, με ευθύνη και ενσυναίσθηση. Η κλιματική κρίση, η επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση, η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη, η αντιμετώπιση του COVID-19 και άλλων υγειονομικών κρίσεων δεν είναι υπόθεση μόνο των κυβερνήσεων. Το «όλοι μαζί» γίνεται αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Και οι επιχειρηματικοί ηγέτες καλούνται να παρέμβουν συνειδητοποιώντας ότι αυτό είναι καλό και για την επιχείρησή τους και για τους μετόχους.

2. Making Sustainability Count

H βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα και η ηθική στην εταιρική διακυβέρνηση βρίσκονται στον πυρήνα της νέας εταιρικής κουλτούρας και τα ESG (Environmental, Social, and Governance) data των επιχειρήσεων αφορούν πλέον όλο και περισσότερο τους επενδυτές. Πώς μπορούν όμως οι επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοσή τους πρακτικά στους τομείς αυτούς μεσούσης της πανδημίας του Covid-19 και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα αντικατοπτρίζεται και στη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων; Τα ESG Issues είναι πλέον προτεραιότητα για τους CEOs και περνούν στον “πυρήνα” της στρατηγικής των εταιρειών, με στόχο τη μεγιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και της οικονομικής αξίας των εταιρειών.

3. Rethink Healthcare in the face of COVID-19.

Η πανδημία του Covid-19 μας έδωσε μια μοναδική στα χρονικά ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον κλάδο της Υγείας. Τι μάθαμε από την πανδημία μέχρι σήμερα; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη; Ποια είναι τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, εάν γίνει υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα όλων η Υγειονομική ασφάλεια και περίθαλψη; O ρόλος της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής, η αλλαγή στα μοντέλα λήψης των αποφάσεων, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και οι προκλήσεις για τη ψυχική υγεία των εργαζομένων και της κοινωνίας.

4. The Future of Work

Καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα γραφεία τους, βασική προτεραιότητα των επιχειρήσεων και των οργανισμών είναι η επανένταξή τους με ασφαλή και παραγωγικό τρόπο. Η ορθή λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται θα κάνει τη διαφορά μεταξύ των εταιρειών που θα καθορίσουν τη νέα κανονικότητα και εκείνων που θα μείνουν πίσω. Οι αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και επικοινωνούμε είναι ραγδαίες και ήρθαν για να μείνουν. Αυτή τη στιγμή συντελείται ένας ολικός επανασχεδιασμός του μοντέλου εργασίας με βασικούς πρωταγωνιστές την τεχνολογία, την τηλεργασία, την ευελιξία και τη δια βίου μάθηση. Οι δεξιότητες των εργαζομένων επαναπροσδιορίζονται, κανείς δεν εξαιρείται, ενώ οι προτεραιότητες των επικεφαλής αλλάζουν. Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της εργασίας και πού καλούνται να εστιάσουν εργοδότες και εργαζόμενοι; 

5. Decisive actions to emerge stronger in the next normal

Την ώρα που η κρίση της πανδημίας συνεχίζει να δημιουργεί συνθήκες απόλυτης ανασφάλειας, το στοίχημα για τις επιχειρήσεις είναι η χάραξη στρατηγικής για το επόμενο μακρό χρονικό διάστημα. Ανεξάρτητα από την πολιτική που θα ακολουθήσουν, το μέγεθός τους ή τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που θα τις οδηγήσουν στην επόμενη μέρα με ασφάλεια. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι απαραίτητο να δράσουν με ταχύτητα και τόλμη προκειμένου να βγουν από την κρίση δυνατοί και κυρίαρχοι στην νέα κανονικότητα. Ποια είναι τα βασικά βήματα που καλούνται να ακολουθήσουν και γιατί η ενσωμάτωση ενός ευρύτερου σκοπού βοηθάει τις επιχειρήσεις να πλοηγηθούν με ασφάλεια μέσα στην κρίση και οι εργαζόμενοι να παραμείνουν πιστοί και παραγωγικοί. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ τα λόγια πρέπει να συμβαδίζουν με πράξεις. Πώς επιτυγχάνεται;

6. Innovative Collaborations

H πανδημία Covid-19 ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η συνεργασία Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα στους τομείς της Έρευνας, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, της Ενίσχυσης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και της Οικονομίας είναι πλέον μονόδρομος. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενότητα, η αλληλεγγύη, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτισή του. Και όχι μόνο για τους προφανείς υγειονομικούς λόγους. Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά από τον κορωνοϊό, αναδεικνύοντας τις τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες σε όλα τα πεδία, και οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο για πραγματική συνεργασία Δημοσίου και Ιδιωτών, με στόχο έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο.

AGENDA

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

SPEAKERS

MODERATORS

PARTNERS

CO-ORGANISER: TSOMOKOS
SUPPORTERS

CONTACT US

Για πληροφορίες συμμετοχής στο FORTUNE GREECE CEO Initiative:

– Tέτα Μάη, Commercial Director, tmai@olivemedia.gr, 216 0702327

– Eύη Νακαχτσή, Sales Support, enakachtsi@olivemedia.gr, 216 0702328