Microsoft: Σε ποια χώρα της Ασίας επενδύει 1,7 δισ. δολάρια για επέκταση υπηρεσιών cloud και AI

Microsoft: Σε ποια χώρα της Ασίας επενδύει 1,7 δισ. δολάρια για επέκταση υπηρεσιών cloud και AI
epa08153789 Satya Nadella, Chief Executive Officer Microsoft, during the 50th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 23 January 2020. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Stakeholders for a Cohesive and Sustainable World' from 21 to 24 January 2020. EPA/GIAN EHRENZELLER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Satya Nadella.

Η Microsoft θα επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τέσσερα χρόνια για την επέκταση των υπηρεσιών cloud και της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδονησία, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής κέντρων δεδομένων, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της εταιρείας Satya Nadella.

Η Τζακάρτα είναι ο πρώτος σταθμός του Nadella σε ένα ταξίδι του σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας με στόχο την προώθηση της Gen AI της αμερικανικής εταιρείας. Αργότερα αυτή την εβδομάδα θα μεταβεί στη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Η επένδυση της Microsoft θα “φέρει την πιο πρόσφατη και σπουδαία υποδομή AI στην Ινδονησία“, δήλωσε ο Nadella.

“Θα ηγηθούμε αυτού του κύματος όσον αφορά στην υποδομή AI που είναι απαραίτητη”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Nadella συναντήθηκε με τον απερχόμενο πρόεδρο Joko Widodo και τους υπουργούς του νωρίτερα την Τρίτη για να συζητήσουν την κοινή έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη και την ανάπτυξη ταλέντων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Επικοινωνιών Budi Arie Setiadi.

Ο Widodo πρότεινε στη Microsoft να εγκαταστήσει τα κέντρα δεδομένων της στο νησί-θέρετρο Μπαλί ή στη νέα πρωτεύουσα Nusantara, η οποία βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή στη ζούγκλα του Βόρνεο, δήλωσε ο υπουργός.

Η Microsoft θα εκπαιδεύσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στη Νοτιοανατολική Ασία στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης μέχρι το 2025, δήλωσε ο Nadella, συμπεριλαμβανομένων 840.000 στην Ινδονησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: