Η Μύκονος των εκατομμυρίων

Η Μύκονος των εκατομμυρίων

Βίλες εκατομμυρίων στο κοσμοπολίτικων νησί των Κυκλάδων.

Ζητείται σπίτι στη Μύκονο. Και όχι από Έλληνες που θέλουν να περνάνε τα Σαββατοκύριακα τους στα Ματογιάννια αλλά από τους Νεοϋορκέζους.

Το ένθετο Great Homes & Destinations «HouseHuntingin… Mykonos, Greece» των New York Times, φιλοξενεί ένα εκτενές δημοσίευμα του Peter Sigal σχετικά με τις αγορές ακινήτων στη Μύκονο.

Η Μύκονος «λάμπει» ακόμα. Η απήχηση της στο ελληνικό και διεθνές jet-set και τα ιστιοπλοϊκά που αράζουν κράτησαν ψηλά το νησί όλα αυτά τα χρόνια που ο τουρισμός σε άλλα νησιά έπεφτε. Μάλιστα, τα μεσιτικά γραφεία δήλωσαν πως οι αγορές ακινήτων δεν έπεσαν, ίσα-ίσα αυξήθηκαν με την πτώση των τιμών.

Στην αγορά έχουν μπει ενδιαφερόμενοι και από τη Μέση Ανατολή, κυρίως από την Αίγυπτο, από το Ισραήλ και από το Λίβανο, κάτι που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες.

Τέλος, τονίζεται ότι «οι Ευρωπαίοι αγοραστές συνήθως έρχονται από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, ενώ αρκετοί είναι και οι Αμερικανοί, πολλοί ελληνικής καταγωγής» και «στόχος των αγοραστών είναι τόσο η απόκτηση κατοικίας διακοπών στη Μύκονο, όσο και η εκμετάλλευση (των ακινήτων), διότι η αγορά για ενοικιαζόμενες κατοικίες στο νησί είναι μεγάλη και επικερδής

Το ένθετο, λοιπόν, παρουσιάζει πολυτελείς κατοικείς έτοιμες για αγορά. Βίλλες με πισίνες και θέα στο Αιγαίο, που υπόσχονται μαγικές διακοπές. Οι τιμές πολλές και υψηλές, ενώ μια από τις καταχωρήσεις αποτελεί μία παραδοσιακή βίλα 5.000 τετραγωνικών μέτρων, στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, η οποία πωλείται έναντι 2.9 εκατ. ευρώ. Και όμως αυτή, δεν είναι η πιο ακριβή κατοικία, αφού στο μεσιτικό γραφείο Demeures de Grèce  υπάρχουν σπίτια που αγγίζουν και τα 5 εκατ. ευρώ.

1/6
Nikos Pilos για τους NYT
Nikos Pilos για τους NYT
Nikos Pilos για τους NYT
Nikos Pilos για τους NYT
Nikos Pilos για τους NYT
Nikos Pilos για τους NYT

Διαβάστε ακόμα:

Tα ελληνικά ξενοδοχεία με τις καλύτερες υπηρεσίες

Τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου

Ξενοδοχεία στο βυθό, σε ιγκλού και σε αεροπλάνα