Μικρό το καλάθι για το ελληνικής πατέντας «click & collect»

Μικρό το καλάθι για το ελληνικής πατέντας «click & collect»
Μία γυναίκα αγοράζει παπούτσια με τη μέθοδο του click away, Αθήνα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου λειτουργούν από σήμερα με ειδικές προϋποθέσεις προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το 28% των καταναλωτών θα αξιοποιήσει την υπηρεσία click away - Χάνεται πάνω από 1/3 του χριστουγεννιάτικου τζίρου για τα καταστήματα.

To click away, αυτή η ελληνική πατέντα του click & collect προκειμένου να εξυπηρετηθούν και καταστήματα που δεν έχουν e-shop, θα αξιοποιηθεί από τρεις στους δέκα (28%) καταναλωτές αυτές τις ημέρες για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

Στο εξωτερικό το click & collect, δηλαδή η προαγορά από e-shop και παραλαβή από το κατάστημα είναι διαδεδομένο εδώ και πολλά χρόνια ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από μεγάλες αλυσίδες και ομίλους του λιανεμπορίου και ειδικά από τα supermarket. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ το 43% των λιανεμπόρων προσφέρει click & collect ενώ στην Ευρώπη το 78% των εμπόρων προσφέρει την υπηρεσία. Γενικά, περίπου οι έξι στους δέκα εμπόρους (57%) παγκοσμίως προσφέρουν αυτό το μοντέλο εδώ και πολλά χρόνια. Σε πολλές χώρες οι έμποροι έχουν ειδικά κουτιά έξω από τα καταστήματα, όπου ο πελάτης αναζητά τα προϊόντα του με ειδικό κωδικό και τα παραλαμβάνει ανέπαφα. Στο εξωτερικό ενθαρρύνεται η αξιοποίηση της υπηρεσίας click & collect για να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές.

Η εφαρμογή του click & collect είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η πανδημία επιταχύνει τη διασύνδεση των φυσικών και των ψηφιακών πωλήσεων συγχωνεύοντάς τες στις λεγόμενες πωλήσεις omnichannel. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τότε που οι καταναλωτές αγόραζαν μαζικά αντισηπτικά, πριν ακόμη διαδοθεί η χρήση μάσκας, πολλά φαρμακεία υιοθέτησαν την υπηρεσία click & collect για να αποφύγουν την επαφή με νοσούντες από κορωνοϊό.

Στο εξωτερικό, σε ελάχιστες περιπτώσεις παρέχεται μόνο το collect, αν ο καταστηματάρχης δεν διαθέτει διαδικτυακή εγκατάσταση και ο πελάτης κάνει παραγγελία μέσω τηλεφώνου ή mail. Τότε ισχύουν μέτρα παρόμοια με τα δικά μας: για κατάστημα σε εμπορικό κέντρο, προβλέπεται παραλαβή από σημείο κοντά στην είσοδο με σύστημα ροής καταναλωτών προς μία κατεύθυνση, ραντεβού πριν την παραλαβή για περιορισμένη ουρά αναμονής κ.ο.κ..

Μικρό το καλάθι

Πάντως, αν και είναι αρκετοί οι καταναλωτές που δεν έχουν κάνει ακόμη τα ψώνια των Χριστουγέννων, ο τζίρος που θα χαθεί υπολογίζεται πάνω από το 1/3 του περσινού. Το 42% των καταναλωτών, σύμφωνα με την έρευνα του ΣΕΛΠΕ, με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχεδιάζει να κάνει αγορές την εβδομάδα που διανύουμε και το 37% την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Το υπόλοιπο 21% έχει ήδη ψωνίσει.

Πάντως το καλάθι είναι μικρό φέτος. Το 73% των καταναλωτών θα δαπανήσει λιγότερα χρήματα φέτος κι από αυτούς το 39% θα διαθέσει λιγότερα από τα μισά του περσινού budget. Μεσοσταθμικά, η εκτίμηση των καταναλωτών μεταφράζεται σε μία εκτιμώμενη μείωση της τάξης του 34%, δηλαδή φέτος θα χαθεί πάνω από το 1/3 του περσινού τζίρου αφού ανά άτομο η δαπάνη δεν θα ξεπεράσει τα 128 ευρώ. Υπάρχει μάλιστα κι ένα 14% που λέει ότι δεν θα δαπανήσει τίποτα κι ένα 19% που θα διαθέσει μέχρι 50 ευρώ.