Μήνυμα Τσίπρα: «Μην υπογράψετε νέο μνημόνιο»

Μήνυμα Τσίπρα: «Μην υπογράψετε νέο μνημόνιο»

Για απέλπιδες προσπάθειες της συγκυβέρνησης να «κρατηθεί στην εξουσία» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε διημερίδα με την πολιτική ομάδα της ευρωαριστεράς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σίγουρος ότι ετοιμάζεται τρίτο μνημόνιο για τη χώρα μας, ενώ επιτέθηκε σε άκρα και λαϊκιστική δεξιά

«Η Ελλάδα είναι σήμερα έτοιμη, όχι απλώς να γυρίσει σελίδα, αλλά να γυρίσει …βιβλίο». Με τα λόγια αυτά ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις εργασίες διημερίδας που γίνεται στην Αθήνα και συνδιοργανώνουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής και η πολιτική ομάδα της ευρω-αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν χαρακτήρισε εκ νέου «απερχόμενη» τη συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, προσθέτοντας ότι δίνει «απελπισμένες μάχες οπισθοφυλακής για να κρατηθεί στην εξουσία».

Διαβάστε ακόμη: Ζητείται άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της ΧΑ

Ενώ, παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση προ ημερών του Ισπανού ευρωβουλευτή Αλ. Θέρκας, σημείωσε σε υψηλούς τόνους: «Οδήγησαν έναν ολόκληρο λαό στο σφαγείο του Μνημονίου. Και αντί να παραδεχτούν το λάθος […] ετοιμάζουν και τρίτη συνέχεια Μνημονίου, μόνο που ψάχνουν να βρουν άλλη λέξη για να μας ξεγελάσουν», επεσήμανε.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες -η πρώτη ήταν στο χαιρετισμό του στο συνέδριο του Economist- ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει το λαό σε ένα Μνημόνιο, όπως και αν θα λέγεται αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, το δημόσιο χρέος της χώρας μας θα εκτοξευθεί στο 205% του ΑΕΠ το 2015.

Διαβάστε περισσότερα στο  theToc.gr