Μιντιακός πόλεμος γιγάντων: Η Comcast προσφέρει 65 δισ. στη Fox για να την κλέψει από την Disney

Μιντιακός πόλεμος γιγάντων: Η Comcast προσφέρει 65 δισ. στη Fox για να την κλέψει από την Disney

«Σφάζονται» στα πόδια του Ρούμπερτ Μέρντοχ δύο αμερικανικοί κολοσσοί.

Πρόταση ύψους 65 δισ. δολαρίων έκανε η Comcast για assets της Fox, τροφοδοτώντας έτσι «πόλεμο» προσφορών μεταξύ αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Υπενθυμίζεται ότι η Disney είχε προσφέρει 52 δισ. δολάρια, στην πρώτη της προσφορά.

Ο CEO της Comcast, Brian Roberts είπε ότι ήταν αρκετά σίγουρος πως οι ρυθμιστικές αρχές θα επιτρέψουν στην εταιρεία του να αποκτήσει τα περισσότερα από τα assets της Fox, μετά τη δικαστική νίκη της AT&T την Τρίτη, η οποία της επέτρεψε να αποκτήσει την Time Warner, έναντι τιμήματος 85 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το διοικητικό συμβούλιο της Fox πρέπει τώρα να αποφασίσει αν η προσφορά της Comcast είναι καλύτερη από αυτή της Disney. Αν η Fox προτιμάει την Comcast, η Disney θα έχει πέντε μέρες για να αντιδράσει.

Η Comcast σε επιστολή της ανέφερε ότι πάντα θαύμαζε όσα δημιούργησε ο μεγιστάνας Ρούμπερτ Μέρντοχ στην εταιρεία Twenty-First Century Fox.

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις πέρυσι, είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητες της 21CF είναι συμπληρωματικές προς τις δικές μας, και θα ήταν στρατηγική κίνηση αυτή η εξαγορά».

Η πρόταση δεν περιλαμβάνει το Fox News και τα Fox Business channels. Αμέσως μετά την πρόταση οι μετοχές της Twenty-First Century Fox σημείωσαν άνοδο 1,2%.