Μείωση φόρων και αύξηση αφορολόγητου ορίου ζητά ο ΕΒΕΑ

Μείωση φόρων και αύξηση αφορολόγητου ορίου ζητά ο ΕΒΕΑ

Αλλαγή πολιτικής ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στις 7.000 ευρώ ανεξαρτήτως πηγής εισοδήματος, ανώτατο φορολογικό συντελεστή 32% και ενιαίο συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15% ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, σε συνέντευξη Τύπου.

«Το μεγάλο ζητούμενο από τον ανασχηματισμό στα υπουργεία» είπε «είναι οι αλλαγές προσώπων να συνοδευτούν και με αλλαγές πολιτικών. Η Ελλάδα βρίσκεται επί πέντε συνεχόμενα έτη σε βαθιά ύφεση και, επομένως, η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να στραφεί στην προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην πολιτική της ακραίας λιτότητας. Ο υπουργός των Οικονομικών θα πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημά του την κατάρτιση ενός απλού, δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να δώσει το στίγμα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δεινή θέση».

Για τις τιμές ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι «ολιγοπωλιακές δραστηριότητες που δημιουργούν υπερκέρδη και “κλειστά” επαγγέλματα που απομυζούν τον καταναλωτή (χαμηλή ποιότητα και υψηλές τιμές) δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη οικονομία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ οι αναπτυξιακές προτεραιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των δυναμικότερων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, τις βιολογικές καλλιέργειες, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Έτος-ορόσημο το 2014 κατά τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Δίκτυο «angel investors» στήνει το ΕΒΕΑ

«Μνημόνιο συνεργασίας» ΕΒΕΑ-ΕΛΠΑ