H μυστηριώδης «χρυσή» κληρονόμος των Wal – Mart

H μυστηριώδης «χρυσή» κληρονόμος των Wal – Mart
Photo:

Επέστρεψε στο «θρόνο» της, στη λίστα των πιο πλούσιων γυναικών στο κόσμο. 

 

Μπορεί το 2012 να έχασε τον «θρόνο» της στη λίστα των πιο πλούσιων γυναικών από την επικεφαλή της L’ Oreal, Λίλιαν Μπετανκούρ, η Κρίστι Γουόλτον όμως επέστρεψε πέρυσι και έχει σκοπό να διατηρήσει τη θέση της για πολύ καιρό.

Η χείρα του Τζον Γουόλτον, ο οποίος σκοτώθηκε το 2005 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, είναι η κληρονόμος των αλυσίδας πολυκαταστημάτων Wal-Mart. Με 6.500 καταστήματα σε 15 χώρες του κόσμου και μετά τα πρώτα βήματα της στη Κίνα, η Wal-Mart έχει εκτοξεύσει στη περιουσία της 59χρονης στα ύψη, καθώς υπολογίζεται περίπου στα 36,7 δισ. δολάρια.

Και μπορεί για πολλούς η Wal-Mart να αποτελεί την ιδανική δουλειά, τόσο όμως η Κρίστι όσο και ο Τζον Γουόλτον δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την εταιρεία, αφήνοντας τους Ρομπ και Τζιμ Γουόλτον ως διαχειριστές. Αντ’ αυτού επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, ιδρύοντας ένα Ταμείο Χορήγησης υποτροφιών σε ευπαθή παιδιά, το Children’s Scholarship Fund.

Διαβάστε ακόμα: Ο νέος CEO της Wal Mart είναι μόλις 47 ετών

Στις επιχειρηματικές τους ενασχολήσεις, όμως, πρώτη έρχεται η  επένδυση τους στην εταιρεία φωτοβολταϊκών First. Μια επένδυση που καθιέρωσε τη χείρα Γουόλτον στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες γυναίκες και προσέθεσε πολλά μηδενικά στο τραπεζικό της λογαριασμό. Η First Solar απέδωσε το 2013 47%, ενώ από το 2006 έχει αποδώσει συνολικά 400%.

Και μπορεί το όνομα της να φιγουράρει ανάμεσα στους πιο πλούσιους του κόσμου, ωστόσο είναι περιορισμένες οι πληροφορίες για εκείνη. Αν και γνωστή φυσιογνωμικά, σε αντίθεση με τη Περένα Κέι – τη πλουσιότερη κοπέλα κάτω των 40, λεπτομέρειες όπως ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης της, το πατρικό της όνομα και ο τόπος διαμονής της παραμένουν άγνωστες.

Διαβάστε ακόμα: Δώδεκα πράγματα που κάνουν οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι πριν το πρωινό

Μια στις ακτές του Ειρηνικού, μια στο Σαν Ντιέγο της Καλιφόρνια και μια στο Λα Πας, η Κρίστι Γουόλτον γυρίζει από χώρα σε χώρα δηλώνοντας «φιλάνθρωπος και νοικοκυρά». Μια ιδιόμορφη όμως φιλάνθρωπος, η οποία αρνείται τη πρόταση του Μπιλ Γκέιτς για να επιστέψει σταδιακά το 99% της περιουσίας πίσω στη κοινωνία, δηλώνει υποστηρίκτρια του αμερικάνικου λόμπι των όπλων (National Rifle Association) και μαχητική Ρεπουμπλικανή, χορηγώντας μάλιστα τον Μιτ Ρόμνεϊ στην προεκλογική του εκστρατεία το 2012.