Μηταράκης: Οι ελληνικές startups μπορούν να κατακτήσουν τις ξένες αγορές

Μηταράκης: Οι ελληνικές startups μπορούν να κατακτήσουν τις ξένες αγορές

Συνάντηση με εκπροσώπους της PCCW Global που εξαγόρασε την ελληνική Crypteia Networks είχε ο υφυπουργός  Ανάπτυξης.

Με αφορμή την επένδυση της PCCW Global στην Ελλάδα, μέσω της εξαγοράς της ελληνικής νεοφυούς εταιρείας Crypteia Networks, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της  PCCW Global, Μαρκ Χάλμπφινγκερ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της PCCW Global Hellas, Πέτρο Μαυροειδή και τον CEO της Crypteia Networks Γιάννη Γκιόκα.

«Η επένδυση της PCCW Global, ενός πολύ μεγάλου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε μια ελληνική επιχείρηση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αποτελεί όμως και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις ότι μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν στην Ελλάδα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας – καινοτομίας και να κατακτήσουν τις ξένες αγορές», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Νωρίτερα ο υφυπουργός είχε συνάντηση με την πρέσβη της Δανίας Μέτε Κνούντσεν και τον διευθυντή Στρατηγικής και Επενδύσεων της A.P.M. Terminals, Σάντερ Ρίμερσμα, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.