Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα

Μητρόπουλος: Ούτε η Θάτσερ τέτοιο πρόγραμμα

Για «τρίτο μνημόνιο» και «ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

Το πρόγραμμα που στάθηκε αφορμή για να πέσει η Θάτσερ το 1988 ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας» από αυτό που πρόκειται να εφαρμοστεί, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σκληρές ρήτρες, οι οποίες επιβλήθηκαν από τους δανειστές στο νέο πρόγραμμα, δεν είχαν σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να «καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε το Σάββατο ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα.

«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις όπως εκλογές (…) Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (…) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: news247.gr